Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saman katon alla tilaa hengähtää ja inspiroitua – nappaa syksyyn 5 menovinkkiä ja hyppää junaan kohti Kannelmäkeä!

30-vuotista juhlavuottaan viettävä Kanneltalo on yhtä aikaa kaikille avoin olohuone, kulttuurielämysten yllätyksellinen keidas ja erilaisia kursseja, taidekasvatusta ja koulutusta yhteen kokoava tila. Samasta osoitteesta löytyy niin kirjasto, työväenopisto kuin nuorisotila. Lähijunalla pääsee ketterästi melkein pääovelle myös kauempaakin!

Mainos | – Siinä hetkessä, kun aula täyttyi ihmisistä ja kaikista huokui kiitollisuus, kiteytyi tämän talon merkitys, kuvailee Kanneltalon johtaja Ia Pellinen ensimmäistä koronasulun jälkeistä, kaikille avointa kahvilan open stage -tilaisuutta.

Kolmekymppinen Kanneltalo on täynnä elämää. Salissa raikaa syyskuussa lähes joka ilta teatteria, oopperaa ja flamencoa. Trendikkäiden isoäidinneliöiden virkkauksen saloihin pääsee opastetusti tutustumaan syyskuun yhteisötaidetyöpajoissa. Marraskuussa Lapsen oikeuksien päivänä ohjelmaa on koko perheelle.

– Monet tapahtumistamme on maksuttomia. Maksullistenkin pääsyliput ovat yleiseen hintatasoon verrattavissa hyvin huokeat.

Talo tarjoaa vapaata tilaa kaikenlaisille kohtaamisille, hengähdystauon kahvikupposen äärellä tai eväitä suurempaankin kulttuurinnälkään.

Elämyksiä ja inspiraatiota matalalla kynnyksellä

Alueellisesti helposti saatavilla olevat, laadukkaat taide- ja kulttuurielämykset ovat olleet Helsingin kulttuurikeskusten ydintehtävä perustamisesta alkaen. Nyt myös yhdenvertaisesta saavutettavuudesta on tullut korkeakulttuurin ohella yksi tärkeimmistä tehtävistä.

– Suurin muutos 30 vuoden aikana on tapahtunut taidekasvatuksen laajuudessa ja maksuttomien tapahtumien tarjonnan määrässä. Toiminnot ovat myös jalkautuneet Kanneltalon seinien ulkopuolelle.

Yhteistyö ja taiteilija-asiakkaiden tukeminen kuuluvat kulttuurikeskuksen ydintehtäviin. Galleria- ja esiintymistilat ovat näkyväksi tekemisen elinehto.

Myös vuorovaikutus alueen asukkaiden kanssa on kasvanut viime vuosina.

– Ihmiset haluavat itse osallistua, ja me pyrimme mahdollistamaan asiakkaidemme toiveet. Talo elää osana yhteisöä, tästä hyvänä esimerkkinä kantsulaisten omat Kantsun kyläjuhlat, jotka valtasivat Kanneltalon lähialueineen elokuun loppupuoliskolla.

Kanneltalolla toimii Kannel Café, joka on avoinna arkisin sekä tapahtumien yhteydessä tarjoten lounasta, pikkusuolaisia ja leivoksia.

– Kahvilan lavalla järjestettävät open stage -Kantsun keskiviikkoklubit ovat olleet todella suosittuja. Lava on vapaa kenen tahansa tarttua mikkiin.

Kahvilan stagen lisäksi Maksuttomat maanantait tarjoavat mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia, elokuvia ja yhteislaulua, ja aivan ilmaiseksi.

Asukkaiden ja asiakkaiden pyynnöstä myös kaikki iltaohjelmat alkavat pääsääntöisesti jo kello 18. Illaksi ehtii hyvin ja turvallisesti kotiin.

Kulttuuri yllättää ja tuo yhteen

Erityisesti laadukkaasta teatteritarjonnastaan tuttu talo pitää sisällään 235-paikkaisen teatterisalin. Kanneltalo on toiminut menestyneiden teatteriproduktioiden kantaesityksien kotisijana.

– Onhan se hykerryttävä tunne, kun on jo ”omassa talossa” nähnyt ensiesityksenä suurta suosiota niittävän esityksen, Pellinen hymyilee.

Musiikki on ohjelmistoa suunniteltaessa tällä hetkellä suurennuslasin alla. Valinnoilla halutaan toivottaa kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi.

– Kutsumme tänä vuonna 30 vuotta täyttäviä kaupunkilaisia juhlimaan kolmikymppisiä Ursus Factoryn keikalle. Nopeimmat kolmikymppiset pääsevät konserttiin maksutta.

Tapahtumat levittäytyvät usein myös juna-aseman viereiselle Sitratorille. Pellinen kertoo seuraavansa mielellään ihmisten reaktioita heidän kiirehtiessään junalta ja tullessaan esimerkiksi sirkusesityksen yllättämäksi.

– Esitykset usein pysäyttävät kiireiset askeleet. Kulttuuri ja taide tekee hyvää.

www.kanneltalo.fi

Helsinki tukee erillisestä koronapalautumisen kokonaisuudesta kulttuuri- ja tapahtuma-alaa koronakriisistä selviämisessä. Taide ja kulttuuri ovat kaupunkistrategiassa 2021–2025 vahvassa asemassa.