Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Aito meininki, ei mitään päälle liimattua” – Oletko rehdin rytmimusiikin kuuntelija vai uudesta innostuva elämysmetsästäjä? Katso Malmitalon kulttuurituottajien poiminnat tähän syksyyn

Rouheasti kodikas kulttuuritalo Malmin sydämessä tarjoaa taidetta ja elämyksiä. Monipuolinen ohjelmisto on kahden intohimolla työhönsä suhtautuvan kulttuurituottajan käsialaa. Vain 5 minuutin päässä asuvalle Liisa Lundellille talo on tarjonnut virkistystä jo kahden vuosikymmenen ajan.

Mainos | – Aito meininki, ei mitään päälle liimattua, tiivistää kulttuurituottaja Joni Käenmäki.

– Meille voi tulla juuri sellaisena kuin on. Ei tarvitse turhaan jännittää, komppaa Mirka Nokka, toinen Malmitalon kulttuurituottajista.

Keskellä Malmia sijaitsevan kulttuuritalon ovi käy tiuhaan. Saman katon alla on mahdollista kokea ja oppia kulttuuria ja taidetta sen monissa eri muodoissa. Päivisin tilat täyttyvät usein eri-ikäisistä helsinkiläisistä lapsista ja nuorista. Alueellinen kulttuurikeskus tavoittaa taidekasvatuksellaan laajan kohderyhmän.

Arki-illat ja viikonloput ovat kirjo erilaisia tapahtumia. Syksyn kattauksessa on elokuvia, musiikkia Beatlesista punkrockiin, improvisaatioita, sidontataidetta yhdistävää sirkustaidetta, teatteria ja tanssia.

Malmitalon kulttuurituottajille monipuolisen sisällön tarjoaminen on sydämen asia. Jo kuukausia etukäteen suunniteltu ohjelmisto on tarkoin valittu yhdistelmä kulttuurituottajien ammattitaitoa ja näkemystä sekä laajan kulttuurikentän tuntemusta – omaa tunnetta unohtamatta.

– Haluamme tuoda esiin tuoreita ja juuri tässä hetkessä kiinnostavia tekijöitä sekä myös vähemmän tunnettuja sisältöjä näkyväksi ja kuultavaksi. Yleisö saa uusia elämyksiä ja esiintyjät huippuluokan puitteet taiteensa esiintuomiseen, Joni kertoo.

Elokuviin jopa puoleen hintaan

Malmitalon lippuhinnat ovat edulliset. Esimerkiksi elokuviin pääsee 7,5 eurolla.

– Joka kuukausi ohjelmistossamme on myös maksuttomia tapahtumia, Kino Helioksen tarjonnasta vastaava Mirka kertoo.

Kino Helioksen elokuvakattaus on miksaus uutuuksia, ajankohtaisia sekä taide-elokuvia.

– Erityisesti kotimaiset elokuvat kiinnostavat Kinomme asiakkaita. Joka kuukaudelle olemme nostaneet myös klassikkoelokuvan.

Malmitalo kokonaisuudessaan on tuttu paikka Liisa Lundellille. Juuri nyt hän odottaa Klaus Härön ”Rakkaani merikapteeni” -elokuvan lokakuista esitystä.

– Käymme täällä säännöllisesti mieheni kanssa, yhdessä ja erikseen. Reilun parinkymmenen vuoden aikana tarjonta on monipuolistunut entisestään, hän kiittelee.

Helppo tulla ja olla

Lundellit ovat kovia kuluttamaan kulttuuria. Malmitalon tarjonnassa heitä kiinnostavat elokuvien lisäksi erityisesti jazz ja big band -konsertit.

Helppo saavutettavuus ja loistava sijainti muiden palveluiden keskellä ovat Liisan mukaan talon ehdottomia valtteja. Parkkipaikka löytyy aina ja bussi pysähtyy talon kulmalle.

– Tänne on helppo tulla viihtymään ja virkistäytymään. Elokuvasalikin on kotoisan kokoinen, ja volyymi maltillisella tasolla.

Malmitalolla arkiset ajatukset saa hetkeksi toisaalle, jo kierros maksuttomassa galleriassa auttaa. Talon vakioasiakas Liisa kannustaa jokaista antamaan itselleen hengähdystauon. Taide tekee mielelle hyvää.

– Varsinkin tällaisina negatiivisten uutisten täyttäminä aikoina on tärkeää irrottautua. Olo kevenee, kun sallit itsellesi muuta ajateltavaa.

Myös ystävien tapaaminen kahvikupposen äärellä onnistuu Malmitalossa.

– Ravintolakin avautuu lokakuun alussa uuden yrittäjän voimin, Mirka kertoo.

Tarjontaan voi vaikuttaa

Malmitalon kulttuurituottajat kuulevat mielellään asiakkaiden toiveita, niin isoja kuin pieniäkin. Esimerkiksi Liisan aloitteesta kaikki kotimaisetkin elokuvat esitetään tekstitettyinä.

– Tekstitys mahdollistaa myös kuulonalenemasta kärsiville elokuvaelämyksen. Se on loistava asia!, Liisa kiittelee.

Kauden ohjelmatarjontaan mahtuu myös hetkeen reagointia. Joni haluaa pitää aikataulun väljänä, jotta ajankohtaisuudelle on tarvittaessa tilaa.

Hänen intohimonsa musiikkiin näkyy Malmitalon tarjonnassa. Keikkakalenterissa on tälläkin hetkellä genrejä laidasta laitaan, jazzia, vanhaa kunnon rytmimusiikkia sekä punkrockia sulassa sovussa.

Joni on myös kehittänyt omaehtoista uutta musiikkia esittelevän A la Malmi -klubi, joka on kolmen toimintavuotensa aikana noussut suosituksi.

– Nämä kerran kuussa järjestettävät klubi-illat ovat lähellä sydäntä. Ne antavat äänen omaehtoiselle musiikin tekemiselle.