Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Upeat lumikenkäilymaastot ovat piilossa yllättävän lähellä – Suomen luontokeskus Haltiassa onnistuu niin talvinen retkeily kuin elämysmatkailu jokaiseen viiteen vuodenaikaan

Nappaa lainaan varusteet talviulkoiluun ja koe lähiluonto uusin silmin! Suomen luontokeskus Haltia juhlii pyöreitä vuosia ja kutsuu kaikki luonnossa liikkujat tutustumaan retkeilyyn aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Mainos | Kunnollisilla varusteilla retkeily on mukavaa myös lumeen vuorautuneessa metsässä. Luontokokemukset eivät vaadi pitkää matkaa pohjoiseen, sillä Espoon Nuuksiossa luonto näyttää kauneimmat puolensa. Suomen luontokeskus Haltian ympärillä kiertävät lähiluontopolut tamppaantuvat kulkijoidensa tahtiin elämyksellisiksi kulkureiteiksi.

Jos varusteet talviseen liikkumiseen puuttuvat, ei hätää: Haltiasta löydät lumikengät sekä liukulumikengät, reput, kantorinkat sekä muut tarvittavat retkeilyvälineet Suomen talveen. Varustevuokraamo on avoinna joka päivä.

– Vuokraaminen on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluaa lähteä kokeilemaan talviretkeilyä. Kaikkia varusteita ei tarvitse omistaa, ja lumikenkiä onkin helppo lähteä testaamaan Haltian varustevuokraamosta vuokrattuna. Henkilökunta auttaa mielellään varusteiden valitsemisessa sekä niiden käyttämisessä, kertoo Haltian markkinointipäällikkö Katja Määttä.

Varustevuokraamon tarjonta on esillä myös Haltian verkkosivustolla.

Retkilauantait tutustuttavat luontokokemuksiin

Haltia täyttää pian 10 vuotta, ja vuoden 2023 aikana sitä juhlistetaan suosittujen Retkilauantaiden tahdissa. Retkilauantaita vietetään Haltiassa aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Maksuttomien Retkilauantai-tapahtumien osallistujat oppivat monipuolisesti erilaisia retkeilytaitoja sekä saavat tietoa retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Lisäksi luvassa on erilaisia retkiä, retkisauna sekä Haltian näyttelyitä, joihin on vapaa pääsy kello 15 alkaen. Ensimmäistä juhlavuoden Retkilauantaita vietetään 4.2.

Haltian palvelut ovat Retkilauantaisin avoinna kello 21 saakka.

Hyönteiset ovat vallanneet Haltian

Haltiassa voi kokea Suomen kaikki viisi vuodenaikaa ja tutustua maamme kansallispuistoihin luontokeskuksen päänäyttelyssä. Haltiassa vuodenaikoja on yhteensä viisi, koska luontokeskuksessa talviaika jakautuu kaamostalveen sekä kevättalveen.

Vaihtuvat näyttelyt keskittyvät nyt esittelemään hyönteisiä moninaisin tavoin. Microsculpture-näyttelyssä on esillä häkellyttävän yksityiskohtaisia ja suuria, värikkäitä hyönteisten muotokuvia. Näyttelyn nimi tarkoittaa hyönteisten pinnan hienorakenteita, mikä jo itsessään kertoo kuvien tarkkuudesta. Nämä Levon Bissin kuvat ovat kiertäneet ympäri maailmaa katsojiaan ihastuttamassa, ja Haltiassa ne viipyvät 9.4.2023 saakka.

Valogalleriassa on esillä ITE-taiteilija Lea Piltosen Perhosia-maalausnäyttely 12.2. saakka. Kuvataiteilija Liisa Hilasvuoren hyönteisaiheisia keramiikka- ja puuteoksia taas on esillä Lähietäisyydeltä-vitriininäyttelyssä 9.4. saakka.

– Näiden näyttelyiden kautta haluamme kertoa hyönteisten merkityksestä ja ottaa sitä kautta kantaa maailmanlaajuiseen tilanteeseen, Katja Määttä sanoo.

Haltian Galleriassa on vielä viime hetken mahdollisuus nähdä Vuoden luontokuva 2022 -näyttelykokonaisuus, joka on esillä 8.1. saakka.