Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin rantautuva uusi ravintolaketju tuo Suomeen pienen palan Lontoota – Parin vuoden sisällä avataan useita ravintoloita Suomen kaupunkeihin

Kopparberg on paljon muutakin kuin hedelmäisen raikkaita siidereitä. Nyt sen alla toimiva ravintolaketju John Scott’s lähtee antamaan omaa leimaansa suomalaiseen ravintolakulttuuriin Helsingin ytimestä.

Mainos | Hankkijan taloon avautuva pääkaupungin ensimmäinen John Scott’s on viihtyisä, brittiläistyylinen pubi varustettuna rennolla fiiliksellä, rouhean maukkaalla pubiruoalla unohtamatta kattavaa, etenkin oluihin ja siidereihin painottuvaa juomalistaa.

– Pääpaino on Kopparbergin tuotteilla, mutta totta kai meillä on brittioluita sekä suomalaisten ja ruotsalaisten pienpanimoiden oluita. Siidereissä luotamme kuitenkin ainoastaan omaan brändiin, kertoo ravintolatoimenjohtaja Janne Hinkkala.

John Scott’sin ruokalista on klassista pubiruokaa: burgereita, ribsejä, cesar-salaattia, fish & chipsejä... Kaikkea, jonka parissa on nautinto istahtaa kylmän juoman ääreen.

– Ruoista päätuotteemme on kolmen dipin burgeri, mutta listalla on myös muutamia vegeannoksia, Hinkkala muistuttaa.

Kopparbergin tunnetuin tuote lienee päärynäsiideri, joka pitää kärkisijaa maailman myydyimpien päärynäsiiderien listalla. Kuivempaa linjaa edustaa hedelmäisen raikas Naked Apple, ja kolmantena John Scott’sin siiderihanoista löytyy Kopparbergin kirpeänmakea mansikka-lime.

– Tölkissä meiltä saa kymmentä erimakuista siideriä, joista osa on myös alkoholittomia. Kopparbergin tuotteet ovat isossa nousussa Englannissa, jossa on totuttu todella kuivaan siideriin. Panimo on lyönyt siellä läpi ei-niin-kuivilla ja erilaisilla makusiidereillä, ravintola-alalla jo 30 vuotta toiminut Hinkkala tietää.

Kopparbergin repertuaarista löytyy lisäksi myös muun muassa liuta maittavia oluita sekä maustettuja ginejä ja vodkia.

– Oluista henkilökohtainen suosikkini on pohjahiivaolut Fagerhult, jossa on vähän enemmän makua, Hinkkala sanoo.

– Myös drinkkilista nojaa vahvasti Kopparbergin omiin tuotteisiin.

Melko pienistä lähtökohdista 1990-luvulla ponnistanut Kopparberg on onnistunut luomaan maailmanlaajuisen, vahvan brändin, ja valloittaa nyt tosissaan ravintola-alaa. John Scott’s -ravintoloita on avattu Ruotsin ja Suomen lisäksi myös Espanjaan. Suomessa tavoitteena on avata kuusi uutta ravintolaa seuraavan muutaman vuoden sisällä.

John Scott’s toimii päivisin myös lounasravintolana ja työpäivän jälkeen viihtyisänä after work -oleskelupaikkana. Ravintolatoimenjohtaja Hinkkala kertoo, että jatkossa kuvaan astuvat todennäköisesti myös viikoittaiset pubivisat, ja suunnitelmissa on myös livemusiikkia.

– Palvelumalliimme kuuluu, että kaikki tilaukset tehdään rennosti Ruotsin malliin tiskiltä, Hinkkala muistuttaa.

Onnistuneen ravintolakonseptin avainasemassa hyvän ruoan, juoman ja ilmapiirin lisäksi on osaava henkilökunta.

– Rekrytoinnissa on onnistuttu tosi hyvin, sillä uusi konsepti herätti heti kiinnostusta alan rekrytointihankaluuksista huolimatta. Porukka saatiin kasaan helposti.

Pääsiäisviikolla Suomen ensimmäinen John Scott’s viettää virallista avajaisviikkoaan, johon kuuluu livebändejä, alkoholittomia juoma- sekä ruokamaistiaisia sekä avajaistarjouksia.

Tiesitkö tämän Kopparbergin historiasta?

Ruotsissa sijaitseva pikkukaupunki Kopparberg (suom. Kuparivuori) on saanut nimensä alueella 1600-luvulla tehdyistä kuparilöydöistä. Tänä päivänä lähes kaikki kaupungin asukkaat työllistyvät jollain tapaa panimon kautta, jonka veljekset Peter ja Dan-Anders Bronsman ostivat vuonna 1994. Itse panimolla on pitkät perinteet, sillä se rakennettiin alun perin jo vuonna 1882.

Ravintolaketju John Scott’s puolestaan on saanut nimensä erään tunnetun Ruotsin Göteborgissa eläneen englantilaisen pastorin, John Henry Scottin mukaan. Alue, jossa Scottin lisäksi asui lukuisia muita brittejä, tunnetaan nykyisin kaupungissa englantilaisena korttelina ja Göteborg puolestaan Ruotsin pikku-Lontoona (Lilla London). Nimitys näkyy myös vahvasti alueen arkkitehtuurissa!