Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luovuus ja vastuullisuus saavat menestyjät erottumaan joukosta – Yritysten pikakiihdyttämöt käynnistyvät kesäkuussa ja haku on käynnissä

Helsingissä järjestettävät Fast Track -pikakiihdyttämöt tuottavat ratkaisuja yritysten kestävyysmurroksen ja uudistumisen haasteisiin. 30 yrityksen joukko pääsee testaamaan mikro- ja pk-yritysten tarpeisiin suunnitellut palvelut kesäkuussa. Osallistuminen on maksutonta, ja haku on käynnissä.

Mainos | Taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys, kilpailun kiristyminen ja digitalisaatio edellyttävät yrityksiltä mittavaa muutosta. Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak vastaa tähän haasteeseen Fast Track -pikakiihdyttämöillä, jotka toimivat yritysten kehittämisprosessien osana ajankohtaisiin kehittämisteemoihin: yritysten vihreään siirtymään, liiketoiminnan uudistamiseen sekä muutoskyvykkyyteen äkillisissä muutostilanteissa. 

Yritysten ilmoittautuminen kesäkuussa alkaviin kiihdyttämöihin on käynnissä. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan 29.5. mennessä osoitteessa www.creve.fi. Osallistuminen on yrityksille maksutonta.

Pikakiihdyttämöjen konseptit on kehitetty yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa React EU-rahoitteisessa Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio -hankkeessa.

Muotoilu muuttaa maailmaa tuomalla sanat teoiksi

Pikakiihdyttämöt perustuvat testattuihin ja tunnettuihin muotoilun menetelmiin, joissa toiminnalla, motivaatiolla, ihmisillä ja kokonaisvaltaisella johtamisella on keskeinen rooli. Kesäkuun pikakiihdyttämöt keskittyvät strategiseen palvelumuotoiluun ja kestävyysmuotoiluun.

– Strategisen palvelumuotoilun avulla ymmärretään tulevaisuuden menestykseen vaikuttavia tekijöitä, opitaan ihmislähtöisestä strategisesta ajattelusta ja siitä, miten strategia muuttuu konkreettiseksi tekemiseksi ja lopulta tulevaisuuden kilpailueduksi, avaa konseptien tarkoitusta strateginen muotoilija Petteri Kolinen Omni Designista.

Kolinen toimii strategisen palvelumuotoilun pikakiihdyttämön vetäjänä. Sen kohderyhmää ovat omistajavaihdosvaiheen yritykset, jotka hakevat jatkajaa, ovat ostaneen liiketoiminnan tai tarjoavat palveluja muutosvaiheeseen.

– Luovuudella, yhteiskunnallisella näkökulmalla ja sidosryhmien huomioimisella on jatkossa entistä merkittävämpi rooli yritystoiminnassa. Vastuullisuus on jokaisen yrityksen tehtävä, jatkaa Kolinen.

Yritysten vihreään siirtymään, kestävyyteen ja vastuullisuuteen vastataan uusissa palvelukonsepteissa kestävyysmuotoiluun keskittyvällä toteutuksella. 

– Muotoilualalla on tärkeä rooli ilmastokriisiin ja kestävyysmurrokseen vastaamisessa sekä niiden vaikutuksiin sopeutumisessa. Kestävyysmuotoilu pyrkii uudistamaan liiketoimintaa ja toimialoja. Taustalla on uudenlainen ajatus muotoilusta: muotoilu ei ole vain tapa etsiä ratkaisuja, vaan tapa ymmärtää maailman monimutkaisuutta ja löytää uusia yhteyksiä asioiden, toimijoiden ja seurausten välillä, kertoo kestävyysteeman pikakiihdyttämön vetäjä, strategiajohtaja Ville Tikka POEMista.

– Kestävyysmuotoilun kiihdyttämö on tarkoitettu muotoilutoimistoille ja -toimijoille, jotka haluavat kehittää ja lisätä kyvykkyyksiään toimia muutoksen tekijöinä ja rakentajina. Luovien alojen toimijoilla on muutoksessa keskeinen rooli, Tikka jatkaa.

Fast Track -pikakiihdyttämöiden toteutukset käynnistyvät 1.6.2023 World Circular Economy Forumin React Now -kiertotaloustapahtuman yhteydessä Sofia Helsingissä. Kolmas, muutoskyvykkyyden pikakiihdyttämö alkaa syyskuussa.

Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio on Suomen ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen hankekokonaisuus 12/2022-11/2023. Humak osallistuu Etelä-Suomen hankkeeseen yhdessä kahdeksan muun ammattikorkeakoulun kanssa tuottaen mikro- ja pk-yritysten osaamisen kehittämisen tueksi mm. mikrokursseja, kiihdyttämöitä, tapahtumia ja yritysneuvontaa. React EU -hankkeen rahoittaa Hämeen ELY-keskus.