Ajankohtaista Mellunkylästä

Kontulan aika! -näytelmä avasi upeasti Kontulan juhlavuoden

Kuvia Kontulan aika! -ensi-illasta (valokuvat: Ulla- Maija Alanen)
 
Kontula täyttää tänä vuonna puoli vuosisataa ja kuinka hienosti juhlavuoden tapahtumasarja alkoikaan! Eilen sai ensi-iltansa upea Kontulan aika! -näytelmä. Kyseessähän on viime vuonna käynnistyneen Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -yleisötyöhankkeen loppuhuipennus. Esitys on syntynyt projektin työpajojen innoittamana ja sen esittävät niihin osallistuneet, erinomaisesti rooleistaan ensi-illassa suoriutuneet kontulalaiset.
 
Kontulan aika! on episodimainen näytelmä suon päälle rakennetusta kaupunginosasta ja sen asukkaista. Se kertoo kotiseudun herättämistä tunteista, luonnosta, kaupunkisuunnittelusta, ristiriitaisista unelmista sekä lepakoista. Se on esitys tavallisten ihmisten arjesta, jonka taustalla havisevat historian lehdet, suuret rakennemuutokset ja satumaiset sukutarinat. 
 
Tällä viikolla esitys on vielä nähtävissä tiistaina 14.1. klo 19 Helsingin Yhteislyseossa ja loppuviikosta perjantaina 17.1. ja lauantaina 18.1. klo 19 Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä. Esityksiin jaossa olleet liput ovat loppuneet, mutta hajapaikkoja voi kuitenkin vielä tiedustella ovelta.
 
KONTULAN AIKA!
 
Esiintyjät: Virpi Aniluoto, Anu Hannula, Tuula Holopainen, Hannele Itäaho, Kristiina Laire, Reetta Laitinen, Marko Lumikangas, Jarmo Luoto, Raija Partanen, Viola Pekkanen, Sesilia Pirttimaa, Seija Peltola, Saskia Petäjä, Marko Rauta-aho, Petri Rovio, Tuula Sarivaara, Johanna Tujula, Christina Turtiainen
Ohjaus: Eveliina Heinonen / Käsikirjoitus ja apulaisohjaus: Juho Gröndahl / Lavastus: Jonna Kuittinen / Pukusuunnittelu: Amanda Manner / Valosuunnittelu: Harri Kejonen / Äänisuunnittelu: Antti Wuokko ja Juhani Saari / Koreografi: Laura Ikonen / Ääniassistentti: Marko Lumikangas / Tarpeisto: Jouni Keltakangas / Maskeeraus: Dina Frolova, Eedi Tjurin, Hanna Mäkelä, Sami Heino, Tomi Blåberg ja Neea Ahonen / Tuottaja: Roosa Vaverka / Teatterikuraattori: Pirjo Virtanen / Graafikko: Krista Mäkinen / Valokuvat: Matias Tähtinen, Amanda Manner ja Antti Wuokko
 
 
 
 
Ajankohtaista Mellunkylästä

Aikaisempia kirjoituksia

Ajankohtaista Mellunkylästä

Mellunkylä, Helsingin kaupunginosa numero 47 on asukasluvultaan Suomen suurin kaupunginosa. Kaupunginosa koostuu viidestä kaupunginosa-alueesta (Kivikko-Kontula-Kurkimäki- Mellunmäki-Vesala) ja siellä asuu yli 36 000 asukasta.

Mellunkylän alueportaali on pystytetty Mellunkylän kaupunginosa-alueiden yhteiseksi viestintävälineeksi. Sen tehtävänä on parantaa tiedon kulkua alueen sisällä ja yhdistää toimijoita. Jokaiseen kaupunginosaan ei ole mielekästä sijoittaa kaikkia palveluita ja toimintoja. Etenkään Mellunkylässä, jossa liikkuminen alueen sisällä on suhteellisen vaivatonta.

Tarvitaan yhä enemmän tietoa ja yhteissuunnittelua, käyttäjien näkemyksiä. Yhteistä säveltä.

Internet on mainio väline nopeaan uutisointiin sekä faktojen ja mielipiteiden keräämiseen. Mitä enemmän on tietoa paikallisista tarpeista, sitä oikeampia ratkaisuja hallinnossakin todennäköisesti tehdään. Portaalin tuottaja ja ylläpitäjä on Kontukeskus ry, joka on Kontula-seuran, FC Konnun ja Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistyksen yhteenliittymä.

www.alueportaali.net

Uusimmat mielipiteet