Ajankohtaista Mellunkylästä

Teemu Hirvilammin & Ari Taskisen runomusiikkia Kontulan kirjastossa 23.4.


Kolmekymmentä vuotta sitten Teemu Hirvilammi ja Ari Taskinen tapasivat ja innostuivat yhdistelemään runoa musiikkiin. Toinen oli eronnut Pelle Miljoona Oy:sta, toinen ensimmäisestä vaimostaan. Ajan henki oli vapautunut ja poikkitaiteelliset performanssit kukoistivat. Vuonna 1983 he äänittivät ensimmäisen teoksensa YLE:n Kokeilustudiolla. Siitä alkoi yhteistyö, joka on jatkunut näihin päiviin saakka. Vuonna 2001 ilmestyi Sammakon kustantamana Asfalttia & Ruohoa-CD, joka sisälsi osan heidän siihenastisesta tuotannostaan. Viime vuonna näillä elämää kokeneilla herrasmiehillä on ilo julkaista uusi runomusiikkialbumi II. Levy on saanut hyvin myönteistiä arvioita mediassa, mm. www.desibeli.net -sivuston levyarviossa todetaan: "Taskisen musiikit ja Hirvilammen tekstit muodostavat yhdessä vahvan kudoksen, joka sulkee sisäänsä paljon olennaisia asioita tästä oudosta säntäilystä jota kutsutaan myös elämäksi...Upeaa jälkeä, kerrassaan upeaa." 
 
Teemu Hirvilammia (s. 1955) on luonnehdittu Suomen viimeiseksi boheemirunoilijaksi. Hän on romantikko, fennougri ja lempeä anarkisti, jolta on ilmestynyt jo 15 runokokoelmaa ja estradeilla Hirvilammi on usein esiintynyt muusikko/säveltäjä Ari Taskisen kanssa.
 
Kontulassa asuva Ari Taskinen (s. 1959) on suomalainen muusikko ja säveltäjä. Hänen tunnetuimpiaan töitään ovat hänen säveltämänsä ja sanoittamansa, Tumppi Varosen laulama "Tahdon rakastella sinua" ja Pelle Miljoonan sanoittama ja Taskisen säveltämä "Moottoritie on kuuma", joka voitti 2007 Helsingin Sanomien äänestyksen "Rakkaimmat Rockit". Viimeisen 30 vuoden aikana Taskinen on työskennellyt kokeellisemman musiikin parissa säveltäen muun muassa elektroakustista musiikkia ja teatterimusiikkia. Vuonna 2006 ilmestyi Taskisen runokokoelma Susien taivas.
 
Nyt Hirvilammin ja Taskisen tuotantoa on mahdollisuus kuulla livenä Kontulan kirjastossa Kirjan ja Ruusun päivänä tiistaina 23.4. klo 18.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
 
Ajankohtaista Mellunkylästä

Aikaisempia kirjoituksia

Ajankohtaista Mellunkylästä

Mellunkylä, Helsingin kaupunginosa numero 47 on asukasluvultaan Suomen suurin kaupunginosa. Kaupunginosa koostuu viidestä kaupunginosa-alueesta (Kivikko-Kontula-Kurkimäki- Mellunmäki-Vesala) ja siellä asuu yli 36 000 asukasta.

Mellunkylän alueportaali on pystytetty Mellunkylän kaupunginosa-alueiden yhteiseksi viestintävälineeksi. Sen tehtävänä on parantaa tiedon kulkua alueen sisällä ja yhdistää toimijoita. Jokaiseen kaupunginosaan ei ole mielekästä sijoittaa kaikkia palveluita ja toimintoja. Etenkään Mellunkylässä, jossa liikkuminen alueen sisällä on suhteellisen vaivatonta.

Tarvitaan yhä enemmän tietoa ja yhteissuunnittelua, käyttäjien näkemyksiä. Yhteistä säveltä.

Internet on mainio väline nopeaan uutisointiin sekä faktojen ja mielipiteiden keräämiseen. Mitä enemmän on tietoa paikallisista tarpeista, sitä oikeampia ratkaisuja hallinnossakin todennäköisesti tehdään. Portaalin tuottaja ja ylläpitäjä on Kontukeskus ry, joka on Kontula-seuran, FC Konnun ja Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistyksen yhteenliittymä.

www.alueportaali.net

Uusimmat mielipiteet