Ajankohtaista Mellunkylästä

Kontulassa Helsinki-päivän OstariFestari 12.6.2014

 
Helsinki-päivän koko perheen maksuton OstariFestari-tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo yhdeksännen kerran torstaina 12.6.2014 klo 13-20 Kontulan ostoskeskuksessa.
 
Kontulahan viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan ja Helsinki-päivänä on luvassa monenlaista ohjelmaa jo aamusta aina iltaan asti. 
 
Ennen Helsinki-päivän klassikoihin lukeutuvan OstariFestarin alkua Kontula-Seura tarjoilee 12.6. klo 9-11 ostarin keskusaukiolla Helsinki-päivän aamukahvit alueen asukkaille. Samalla aukeaa  koko kesän kestävä, suurikuvainen Kontula 50 -vuotisvalokuvanäyttely ostarin ulkotiloissa.
 
OstariFestarin päälavalla esiintyvät päivän mittaan Pukinmäen sirkuskoulu, Helsinki City Hall Dancers -tanssiryhmä, Stadin Juhlaorkesteri, Tanssiyhtye Anne ja Omat Pojat, Sikarilaatikko -orkesterin Three Feet Below, Fleimareista tuttu Eduardo Martinez ja  Peevo Deluxe Duo sekä legendaarinen Melrose, joka on musiikissaan yhdistänyt perusrockia rockabillyyn ja rock´n´rolliin. Heti Kontulan keikan jälkeen Melrose esiintyy viikonloppuna ZZ Topin keikoilla Oulussa ja Helsingissä.
 
Helsinki-päivänä on ohjelmaa tarjolla myös mm. Kontulatalolla, Lähiöasemalla ja ostarin keskusaukiolla.    
 
Kontulatalon aulaan avautuu aamulla Kontulan uusi Lippu- ja Infokioski ja talossa sijaitsevassa Kontulan Symppiksessä vietetään Symppiksen viisivuotissynttäreitä. Asukastila Wanhassa Postissa pidetään vuorostaan Albumit Auki -klinikka, jossa kerätään kuvia kontulalaisten valokuva-albumeista, ja kello 16-18 Kontulan Aika! -teatteriesityksen toteuttanut Kansallisteatterin Reittejä Kontulaan -projekti järjestää siellä tilaisuuden, jossa on mahdollisuus kuulla tulevasta, nähdä Kontulan Aika -teatteriesityksen videotaltiointi ja ihmetellä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
 
Kontulan ostarin keskusaukiolla esittäytyvät poliittiset puolueet Aatteiden teltassa.   
 
Lähiöprojekti järjestää Helsinki-päivänä klo 10-12 välisenä aikana kiertoajelun Helsingin keskustasta Kontulaan.
      
Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. OstariFestarin järjestää Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. - Päivän muihin tapahtumajärjestelyihin osallistuvat lisäksi mm. Kontula-Seura, KontuKeskus ja Kontupiste.
Ajankohtaista Mellunkylästä

Aikaisempia kirjoituksia

Ajankohtaista Mellunkylästä

Mellunkylä, Helsingin kaupunginosa numero 47 on asukasluvultaan Suomen suurin kaupunginosa. Kaupunginosa koostuu viidestä kaupunginosa-alueesta (Kivikko-Kontula-Kurkimäki- Mellunmäki-Vesala) ja siellä asuu yli 36 000 asukasta.

Mellunkylän alueportaali on pystytetty Mellunkylän kaupunginosa-alueiden yhteiseksi viestintävälineeksi. Sen tehtävänä on parantaa tiedon kulkua alueen sisällä ja yhdistää toimijoita. Jokaiseen kaupunginosaan ei ole mielekästä sijoittaa kaikkia palveluita ja toimintoja. Etenkään Mellunkylässä, jossa liikkuminen alueen sisällä on suhteellisen vaivatonta.

Tarvitaan yhä enemmän tietoa ja yhteissuunnittelua, käyttäjien näkemyksiä. Yhteistä säveltä.

Internet on mainio väline nopeaan uutisointiin sekä faktojen ja mielipiteiden keräämiseen. Mitä enemmän on tietoa paikallisista tarpeista, sitä oikeampia ratkaisuja hallinnossakin todennäköisesti tehdään. Portaalin tuottaja ja ylläpitäjä on Kontukeskus ry, joka on Kontula-seuran, FC Konnun ja Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistyksen yhteenliittymä.

www.alueportaali.net

Uusimmat mielipiteet