Helsingissäkin kuin Humppilassa?

Werkkoviestijät kokoontuivat taas vaihtamaan kokemuksiaan ikäihmisten askaroinnoista läppäriensä kanssa. Kokemuksistaan oli kertomassa Tuomo Tolvanen Humppilasta, jossa hän toimii eläkkeensaajissa. Siellä hänet tunnetaan nettiosaajana. Humppilassa on perustettu myös opintokerho, jossa jo pari vuotta on paneuduttu ikäihmisten opastamiseen tietokoneen käytössä.

Kokemukset kertovat, että lisääntyvän tietokoneen käytön myötä myös ongelmien ja ratkottavien kysymysten määrä lisääntyy. On erilaisia tietokoneita, erilaisia nettiselaimia, monenmoista sähköpostiohjelmaa, tietoturvaviritystä - ja tietenkin erilaisia tarpeita ja tapoja käyttää tietokonetta.

On käymässä niin että Tuomo ja muut harvat osaajat joutuvat päivittäin erilaisten kyselyjen kohteeksi. On helppoja ja samantien korjattavia, mutta myös sellaisia joihin löytyy monenlaisia vastauksia ja joista eri käyttäjillä on erilaisia kokemuksia. Kysymysten jaratkottavien ongelmien  määrä on kasvamaan päin.

Opitokerho on jonkintasoinen vastaus, samoin tapaaminen Tuomon, "vierihoitajan" kanssa. Tosiasiassa jokainen haluaa saada vastauksen ongelmaan viipymättä ja vielä mielellään vaihtoehtoisia ratkaisuja ja useammasta lähteestä kuultuna. Mikä silloin neuvoksi?

 

Yksi erionomainen vastaus on EKL-Werkkoviestijöiden Wiestikapula. Se on Google-palvelimella toimiva suurehko  keskusteluryhmä joka on puinut tietokoneen käyttöön liittyviä asioita jo kolmisen vuotta. Se toimii näin:

  • Tulet Werkkoviestijöiden jäseneksi, koska Wiestikapula on tarkoitettu vain jäsenille. Jäseneksi voit liittyä EKL-Werkkoviestijöiden kotisivulla täyttämällä ao.lomakkeen, osoitteessa http://www.werkkoviestijat.net/jaseneksi.html
  • Hankit ilmaisen Google-tilin, joka sisältää gmailin, siis sähköpostin ja  lisäksi koko joukon muitakin palveluja, kuten dokumentit, karttaohjelman, kotisivumahdollisuuden - ja Werkkoviestijöiden tapauksessa Wiestikapula-keskusteluryhmän, johon toimintamuotoon liitytään mukaan. Werkkoviestijät avustavat myös tämän toiminnan avaamisessa
  • Tässä keskusteluryhmässä voit lähettää kysymyksiä porukan ratkottavaksi ja vastauksen - oikeasti vastauksia - saat jo samana päivänä. Joukosta löytyy aina osaajia mitä erilaisimpiin "rautaa ja softaa", konetta ja ohjelmia koskeviin kysymyksiin.

Seniorien toiminta werkossa lisääntyy hyvää vauhtia, eikä muutaman päivän kurssi riitä ikäihmiselle tietokoneen ja nettimaailman ihmeellisyyksien selvittämiseen. Puhumattakaan siitä, että yhdellä kertaa ei nuorikaan ihminen pysty omaksumaan kaikkea, saati jo lähes kaiken kokenut ja pitkään elänyt. Silloin samanikäisten pilvenveikkojen ja uudenetsijöiden joukko on parasta mahdollista seuraa!

 

 

EKL-Werkkoviestijät

EKL-Werkkoviestijät on ikäihmisten - eläkkeellä jo olevien tai eläkeikää lähestyvien - internetissä toimiva verkkoviestintää harrastavien vuonna 2001 perustettu yhdistys. Jäsenistämme noin kolmannes asuu Helsingissä, kolmannes Uudellamaalla ja kolmannes muualla maassa. Asuinpaikka ei ole este yhdistyksen toimintaan osallistumiselle.

Emme ole tietotekniikan ammattilaisia, vaan useimmat meistä ovat aloittaneet tietokoneharrastuksensa vasta eläkevuosien myötä. Toimintamme perusideana on vertaistoiminta, kaverin auttaminen ja mukava yhdessäolo yhteisen harrastuksen parissa.

www.werkkoviestijat.net