Marigold IceUnity Euroopan kiertueella

Marigold IceUnity

Olli-Pekka Juhola

MIU ja junnusarjan menestyjät

Olli-Pekka Juhola

MIU

Olli-Pekka Juhola

Olli-Pekka Juhola

Marigold IceUnity aloitti puolentoista viikon Euroopan turneensa Itävallan Salzburgissa järjestetystä Mozart Cupista 28.–29.1.2011. MIU lähti vapaaohjelmapäivään neljänneltä sijalta. Ero johtavaan Kanadan Nexxiceen oli kuitenkin vain 1,62 pistettä.

Toisena kilpailussa oli Rockettes pistein 63,09 ja kolmantena Team Unique pistein 62,91. MIU ei saavuttanut mistään elementistä tavoiteltuja tasoja, vaikka tytöt luistelivat valmentaja Anu Oksasen mukaan lyhytohjelmansa hyvin. Sijoitus harmitti joukkuetta, mutta piste-erot neljän ensimmäisen joukkueen välillä olivat pienet. Joukkue lähti vapaanpäivään tiukalla asenteella, kuten aina lähtiessään takaa-ajoasemasta. Marigold IceUnity on tällä kaudella ollut erityisen vahva vapaaohjelmassaan. Suomen ensimmäisessä valintakisassa se nousi voittoon lyhytohjelman kakkostilalta. Voitto tuli myös Suomen toisen valintakisassa. Silloin tytöt ponnistivat voittoon lyhytohjelman sijalta kolme.

Marigold otti voiton jälleen vapaaohjelmallaan, kuten se teki viime vuonnakin kaikkien aikojen ensimmäisessä Mozart Cupissa. Joukkue nousi varmalla Tähdenlennollaan ykköseksi yhteispistein 187,68. Vapaaohjelmastaan Marigold keräsi pisteet 126,05. Joukkue ei saavuttanut vapaaohjelmassakaan tavoiteltuja teknisiä tasoja ja sai myös pisteen vähennyksen, koska kahden pitkän rivin rivit olivat teknisen paneelin mukaan liian kaukana toisistaan. Anu Oksanen kuitenkin painotti, että kaikkiin vähennyksiin saatiin pätevät selitykset.

Kilpailun kakkossijalle luisteli Rockettes pistein 184,92 ja kolmostilalle Kanadan Nexxice pistein 184,40. Team Unique oli kisan neljäs pistein 182,24 ja Revolutions viides pistein 156,3. Koko Mozart-cup oli suomalaista juhlaa. Kaikkien sarjojen palkintojen jaon päätti Maamme-laulu, sillä myös juniori- ja noviisisarjan kaksi ensimmäistä sijaa menivät suomalaisille. Junioreissa voiton vei EVT:n Ice Steps ja hopean oululainen Stella Polaris. Noviisikilpailun ensimmäinen oli myös EVT:n Dream Steps ja kakkonen ETK:n Blue Arrows.

Salzburgista Marigoldit jatkoivat matkaansa suoraa French Cupiin Roueniin. Ranskassa seuraan liittyivät myös pikkusiskot eli juniorijoukkue Musketeers. Lyhytohjelma sujui MIU:lta varsin mallikkaasti ja joukkue saavuttikin suorituksestaan kauden korkeimmat pisteet 63,36. Toisena lyhyen jälkeen oli Team Unique pistein 62,16 ja kolmantena Venäjän Paradise, 61,32.  Kanadan Les Supremes oli neljännellä sijalla pistein 56,14.

Marigold IceUnity kuitenkin menetti johtoasemansa lauantain vapaaohjelmassa hyvin sujuneesta suorituksesta huolimatta ja sijoittui toiseksi lopputuloksissa. Maamme-laulu soi silti kaksoisvoiton kunniaksi, sillä ranskalaiskilpailun voitti tällä kertaa Team Unique. Kolmas oli Venäjän Paradise.

Marigoldin elementtipisteet jäivät Ranskassa (45,46) yli kymmenen pistettä heikommiksi kuin viikko sitten Mozart Cupissa (55,78).  Komponenttipisteissä joukkue saavutti lähes saman tason Ranskassa kuin Itävallassakin. Joukkue jäi voittajasta lähes 10 pistettä ohjelman perusarvossa, jonka määrittää kilpailun tekninen paneeli. MIU:n vapaaohjelman kymmenestä elementistä vain yksi arvioitiin täysien tasojen arvoiseksi. Tuomareiden antamissa komponenttipisteissä joukkue oli vapaaohjelmakilpailussakin paras.

Vapaaohjelmasuoritus oli hyvä, ei ehkä paras mahdollinen, mutta ei todellakaan huono, vaikka siihen mahtui useampia läheltä piti -tilanteita. Nyt vain treenaamaan kohti SM-kisaa. Onneksi Rouenistakin on tuomisina lyhytohjelman voitto kokonaiskilpailun hopean lisäksi, valmentaja Anu Oksanen toteaa.

Team Uniquen yhteispisteet olivat Rouenissa 183,92, Marigoldin 179,24 ja Paradisen 169,02. Neljänneksi sijoittui Kanadan Les Supremes pistein 165,86 ja viidenneksi USA:n Miami University pistein 159,44.

Helsingin Luistelijat

Helsingin Luistelijat (HL) on Suomen vanhin suomenkielinen luisteluseura, joka on perustettu 1908. Seurassa harjoitetaan taitoluistelutoimintaa sekä harraste- että kilpatasolla. Seuran nuorimmat jäsenet oppivat perusluistelun ja taitoluistelun alkeet luistelukoulussa. Luistelukoulusta on mahdollisuus edetä joko valmennus- tai harrasteryhmiin. Harrastuspohjalta taitoluistelua voi jatkaa Show-ryhmissä. Kilpaurheilijoita seurassa on yksinluisteluryhmissä ja muodostelmajoukkueissa. Erityisesti HL:n muodostelmajoukkue Marigold IceUnity on tunnettu moninkertaisena maailmanmestarina. Eri yksin- ja muodostelmaluistelun tasoryhmissä on noin 300 aktiivista luistelijaa.

Lue lisää kotisivuiltamme!