Paluu Melun juurille

Melun juuret -näyttelyssä saattoi tutustua edeltäjäkoulujen historiaan.

Ville Ruuskanen

Helsingin medialukion entiset opiskelijat ja opettajat kokoontuivat muistelemaan vanhoja kouluaikojaan.

Helsingin medialukiossa vietettiin Melun juuret -juhlaa lauantaina 5. toukokuuta. Tapahtumassa muisteltiin koulun juuria, joista erottuu kolme haaraa Pohjois-Helsingin lukion, Malmin lukion ja Suutarilan lukion historioiden kautta. Vuonna 2005 nämä paikallislukiot yhdistyivät Koillis-Helsingin lukioksi, joka sittemmin nimettiin Helsingin medialukioksi.

Muistoja elävöittämässä oli tapahtumaa varten koottu näyttely, jossa oli esillä muun muassa vanhoja koulukuvia, paikallislehtiä, asiakirjoja ja oppimateriaalia. Näyttelyn lisäksi koulussa oli mahdollisuus tutustua opiskelijoiden uusiin ja vanhoihin mediatuotoksiin, kuten lyhytelokuviin ja koulun mainosvideoihin. Myös luokkakokouksia pidettiin useita päivän mittaan. Päivätapahtuma huipentui juhlasalissa järjestettyyn pääjuhlaan. Illalla juhlia jatkettiin ravintola Tulisuudelmassa.

Koulua juhlistamassa oli yli 400 henkeä, joukossa monia julkisuudestakin tuttuja koulun entisiä opiskelijoita kuten kansanedustaja Jan Vapaavuori, iskelmälaulaja Meiju Suvas ja Madventuresin tuottaja Riku Rantala.

Henri Lipponen ja Ville Ruuskanen

Kirjoittajat ovat Helsingin medialukion opiskelijoita.

Helsingin medialukio

Helsingin medialukiossa toimii medialinja (60 aloituspaikkaa) ja yleislinja (200 aloituspaikkaa). Opetuksessa korostuvat yhteiskunnassa selviytymisen ja oman elämän hallinnan kannalta välttämättömät valmiudet. Tavoitteena on kehittää opiskelijoiden ajattelua, ongelmanratkaisutaitoja ja yhteistyövalmiuksia.
Oppimisen kannalta keskeisiä ovat tiedonhankinnan, viestinnän ja tietotekniikan taidot sekä niiden kriittisen arvioinnin taidot.