Pajapäivä

Pajapäivä

 

Helsingin NNKY järjesti onnistuneesti Meri-Rastilan ala-asteella turvallisuuteen liittyvän toimintahetken osana koulun järjestämää pajapäivää 14.4.2010 klo 09.00–13.00 jonka aikana kävi kuusi luokkaa.

Pajapäivä sujui mainiosti ja yhteistyökyvykkäästi ala-asteen lasten kanssa. Päivän aikana kiirettä riitti ja puoli tuntia tuntui jokseenkin lyhyeltä ajalta joillekin luokille. Pajapäivänä tehtiin lasten kanssa harrastuskartoitusja pelattiin lattian kokoista lautapeliä, jossa kysyttiin omaan turvallisuuteen/pelkoon liittyviä kysymyksiä ja tehtiin hauskoja tehtäviä.

Kysymykset olivat alueeseen liittyviä ja omasta turvallisuudesta. Suurin osa lapsista oli aktiivisia ja innokkaita vastaamaan kysymyksiin. Lapset tiesivät yllättävän paljon omasta turvallisuudestaan ja ympäristöstään. Pelottavin paikka oli Meri-Rastilan metsä, metro ja turvallisin paikka oli koti.

Suurimmalla osalla lapsista oli harrastus kyselyn mukaan. Ne lapset, joilla mitään harrastusta ei ollut, olisivat kuitenkin halukkaita harrastamaan mm. piirustusta, jalkapalloa, ratsastusta, karatea, painia ja sählyä. Monet lapset menevät koulun jälkeen kotiin tekemään läksyjä ja toiset taas Haruspuistoon. Oli todella antoisaa olla mukana Meri-rastilan ala-asteen pajapäivässä ja varmaankin, myös lapset ihastuivat.

 

Samira Diriye,  harjoittelija

                                                                                       

                                                                                       

Helsingin NNKY

Helsingin NNKY on ekumeeninen kristillinen yhdistys, joka tekee vapaaehtoistyötä lasten, tyttöjen ja naisten parissa. Helsingin NNKY on perustettu 1896 ja se on NNKY-liiton vanhin paikallisyhdistys.

Yhdistyksen tavoitteena on tarjota eri-ikäisille naisille ja tytöille mahdollisuuksia kokoontua keskustelemaan oman elämänsä ja maailman kysymyksistä. Ryhmissä rakennetaan ystävyyssuhteita, ja parhaimmillaan näistä muodostuu vertaistukea antavia pienyhteisöjä. Ryhmiä löytyy kaikenikäisille naisille ja tytöille. Tällä hetkellä toiminta on painottunut Helmi- tyttö- ja nuorisotyön kehittämiseen.

Lue lisää kotisivuiltamme!