Helsingin Nuorkauppakamari

Ideoita ja osaamista nuorkauppakamarista

Marjo Risku kouluttamassa motivaatioprofiiliteoriaa

Hanna Pasanen

Tiedätkö mikä motivoi ja sytyttää sinut? Tiedätkö mikä todella ajaa sinua eteenpäin elämässäsi? Tuntuuko vaikuttaminen ja johtaminen merkitykselliseltä, vai toimitko mieluummin taustalla ja kenties hyvässä ryhmässä? Miten improvisaatiolla voisit jalostaa omia kouluttajataitojasi paremmiksi?

Helsingin nuorkauppakamarin jäsenet ovat saaneet tammi-helmikuussa ammentaa uutta osaamista niin motivaation kuin improvisaatiostakin koulutusten muodossa. Tammikuussa LeaderOn Ltd:n luova johtaja Marjo Risku johdatteli meidät Steven Reissin motivaatioprofiilin maailmaan ja tänään syvennyimme improvisaatio-oppeihin Marianne Hemmingin johdolla.

Matala vai korkea syömisen motiivi?

Psykologi Steven Reissin pitkään motivaatiotutkimukseen perustuvat 16 elämänmotivaatiota näkyvät meidän kaikkien päämäärissä ja toiminnassa eri vahvuisina. Marjo Risku herätteli osallistujia miettimään, miten arvopohjainen onnellisuus ja oman motivaatiorakenteen näköinen elämä olisi mahdollista. Omia motivaatiotekijöitään on hyvä tutkailla, sillä vain motivoituneena jaksaa esim työelämässä.

Reissin teorian mukaan jokaisen henkilökohtainen motivaatioprofiili on valmis noin teini-iässä ja suhteellisen pysyvä. Vahvat motiivit ovat päällä ”aina” emmekä oikein voi niille mitään kuin valtavalla tietoisella työllä, neutraaleissa motiiveissa ihmisen on mahdollista joustaa toimintatapojen suhteen. Korkean syömisen motiivitason omaava on aina syömässä heti lounastunnin alkaessa, matalan motiivitason ihminen huomaa työpäivän päättyessä ettei syönyt ollenkaan. Vastakkaisten motiivitason ihmisten suhteen omaamme usein ”sokean pisteen”, minkä vuoksi yhteistyö ja heidän ymmärtäminen tuntuu erityisen vaikelta.

Mokaaminen suositeltavaa!

Marianne Hemmingin koulutuksessa heitettiin turhat estot nurkkaan, hypättiin omalle epämukavuusalueelle ja mokailtiin vapautuneesti. Hemminki antoi kouluttamisesta kiinnostuneille kamarilaisille käytännönläheisiä oppeja ryhmäyttämiseen, koulutuksen lämmittelyyn ja nokkapokkatilanteiden purkuun. Ei olisi ollenkaan hassumpaa pitää vaihteeksi palaveri, jossa on hyväksyttävä kaikki mitä toinen sanoo ja kehitettävä ideaa eteenpäin. Itse laitan seuraavassa koulutuksessa osallistujat blondijanaan. Mikäkö se on? Tule mukaan nuorkauppakamariin ;)

 

Kuka?

Marjo Risku, KTM, luova johtaja, LeaderOn Ltd
Marjo palaa halusta rakentaa hyvää johtajuutta. Marjolla on monipuolinen kokemus palvelualojen asiantuntija- ja esimiestehtävistä 20 vuoden ajalta. Hän on toiminut mm. osasto-, koulutus- ja henkilöstöpäällikkönä, hotellinjohtajana sekä toimitusjohtajana.
www.leaderon.fi
Lue lisää Reissin motivaatioprofiilista: www.reissprofile.eu

 

Marianne Hemminki, KM, FM
Marianne Hemmingillä on takanaan satoja koulutustilaisuuksia ja vahva teoreettinen sekä käytännön kokemus pedagogiikasta ja oppimisen ohjaamisesta. Hän toimii yrittäjyyden ohella Aalto-yliopistossa kehitysasiantuntijana tutkimuksen ja opetuksen strategisessa tuessa. Hemminki on toiminut aiemmin opinto-ohjaajana, koulutussuunnittelijana, kouluttajana, projektipäällikkönä ja ohjelma-asiantuntijana aikuiskoulutuskentällä. Kouluttajana häntä on usein kiitelty positiivisesta otteesta, asiantuntijuudesta ja monipuolisuudesta menetelmien käytössä.
www.capacitar.fi

 

Helsingin Nuorkauppakamari tarjoaa jäsenilleen kouluttautumis-, verkostoitumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Sinä 25-40-vuotias asiantuntija, esimies, johtaja tai yrittäjä - tule mukaan toimintaan: www.jcihelsinki.fi

Helsingin Nuorkauppakamari

Aikaisempia kirjoituksia

Helsingin Nuorkauppakamari

Helsingin Nuorkauppakamari - koulutusta, projekteja ja kansainvälistä toimintaa.

Helsingin Nuorkauppakamari on pk-seudulla aktiivisesti toimiva järjestö, jonka jäsenet haluavat kehittää omia johtajuustaitojaan, verkostoitua sekä vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan. Kamarissamme on tällä hetkellä 61 jäsentä. 

Tarjoamme jäsenille koulutuksia, mielenkiintoisia yritysvierailuja ja kansainvälistä toimintaa sekä yhteiskunnallisia vaikuttamispaikkoja - valitsemme vuosittain muun muassa Vuoden Poliisin yhteistyössä sisäasiainministeriön ja Suomen Poliisijärjestöjen Liiton kanssa.

Helsingin Nuorkauppakamari on perustettu vuonna 1954, ja se on Suomen vanhin nuorkauppakamari.

Lue lisää kotisivuiltamme!


 

Uusimmat mielipiteet