Ruusuinen kesähetki

Mitä jos antaisit tänä viikonloppuna itsellesi lahjaksi kesäisen tuokion. Alennusmyynneissä riutumisen sijaan pakkaisit mukaasi pienet eväät ja ottaisit suunnan Mannerheimintien humusta, Finlandiatalon kulmalta kohti Töölönlahden rantaa. Hetkessä maailma muuttuu; puiston vehreys antaa huumaavan happilatauksen ja vaimentaa kaupungin äänet taustaksi linnunlaululle.

Tällä rantapolulla voit kuulla kesän ja virittää aistisi kohtaamaan kukkien  kuninkaalliset. Vielä muutama reipas askel Oopperan takaa Helsinginkatua oikealle  ja olet perillä Talvipuutarhan tuoksuvassa ruusutarhassa.  Se on ollut paikallaan jo vuodesta 1924 ja kaunis lasinen kasvihuonekin on juuri remontoitu uuteen loistoon. Puutarhan terassilta avautuu myös huikea näkymä kohti Töölönlahtea. Harvoin tulee tarkasteltua kauniin Helsinkimme silhuettia tältä kantilta.

Ruusutarhan runsaat istutukset ovat ylellinen nautinto ja kukkivien ruusujen värejä ja tuoksuja voi ihastella kaikin aistein. Kokemus on lähes runollinen ja irrottaa tehokkaasti ajatuksesi ainakin hetkeksi arjen hyörinästä.

Talvipuutarhan kauniissa kahvilassa on myös omien eväiden syönti sallittua.

http://www.hel.fi/hki/hkr/fi/Viheralueet/Talvipuutarha/Aukioloajat+ja+osoite

Ami Lasikari

 

Juttusarjassa LÄHIMATKALLA METROPOLISSA Helsinki-oppaat vinkkaavat kesäisistä matkakohteista pääkaupunkiseudulla.

 

 

 

 

 

 

 

Helsinki-oppaat

 

Pääkaupunkiseudulla toimii kaksi opasyhdistystä, suomenkielinen Helsingin turistioppaat ry ja ruotsinkielinen Helsingfors auktoriserade turistguider rf. Jo viiden vuosikymmenen ajan oppaat ovat kertoneet matkailijoille nähtävyyksistä pääkaupunkiseudulla. Tällä hetkellä oppaita on yli kolmesataa ja opastuksia tehdään 27 eri kielellä. Ammattitaitoa ylläpidetään talven aikana säännöllisessä jatkokoulutuksessa. Yhteistyötä pääkaupunkiseudun matkailuelinkeinon kanssa syvennetään osana koulutusta.

Kesä on perinteisesti matkailun sesonkiaikaa. Silloin oppaat kiertelevät matkailijoiden kanssa Helsingissä Senaatintorilta Kauppatorille ja Kaivopuistoon, Sibeliuksen patsaalta Seurasaareen ja Olympiastadionille. Välillä viedään matkailijaryhmä Espooseen ihailemaan Nuuksion erämaata tai taidetta Tarvaspäässä. Arkkitehtuurista kiinnostuneet tutustuvat Otaniemeen ja uusiin asuinalueisiin Vantaan Kartanonkoskella tai Helsingin Arabianrannassa.

World Design Capital vuoden kunniaksi oppaat saavat käyttöön Stefan Lindforsin suunnittelemat työasut ja oppaat tunnistaa opaskortin lisäksi oransseista huiveista.

Perinteisesti Helsinki-oppaat ovat järjestäneet kesäisin kävelykierroksia eri teemoilla. Tänä kesänä on tarjolla viisi erilaista kierrosta, joka päivä maanantaista torstaihin juhannukselta elokuun lopulle on valittavissa mielenkiintoinen parituntinen kävellen oppaan kanssa.

Lue lisää kotisivuiltamme!