Suomi historialliseen lohkovoittoon - Nyt tieltä väistyi Kazakstan

Alkusarjan viimeinen ottelu miteltiin Kazakstania vastaan. Kazakstan on yksi niistä maista, jotka hätyyttelevät Suomen lailla kirkkainta kärkeä Venäjää ja Ruotsia. Ottelu oli myös Suomelle tiukin lukuunottamatta Ruotsi- ja Venäjä-pelejä.

Ottelu alkoi kuitenkin Suomelta hyvin kun jo 11 minuutilla Mikko Rytkönen iski maalin Kazakstanin verkkoon. Neljä minuuttia myöhemmin eli 15 minuutilla Mikko Aarni jatkoi Rytkösen viittoittamalla tiellä, vieden Suomen jo 2-0 johtoon. Kun reilu puoli tuntia oli pelattu johti Suomi jo ratkaisevan tuntuisesti 3-0, Pekka Hiltusen osumalla rangaistuslyönnistä. Kazakstan ei kuitenkaan luovuttanut vaan teki ottelusta vielä pelin. Ensin 38 minuutilla Vyacheslav Bronnikov iski 1-3. Vielä ennen puoliajan päättymistä tuli Kazakstan kavensi 2-3-lukemiin Dmitri Zavidorvskin maalilla. Tauolle lähdettiin tilanteessa 2-3.

Toisen puoliajan alussa, kun 50 minuuttia oli täynnä, iski Sami Laakkonen Suomen 2-4-johtoon. Syötön Laakkosen maaliin antoi muuan Rolf Larsson. Tämän jälkeen maaleja ei nähty yli puoleen tuntiin. Kazakstan rynnisti kuitenkin toisella puoliajalla, josta kielii Kazakstanin 4 kulmalyöntiä Suomen yhtä vastaan. Kazakstan ei kuitenkaan kulmalyöntejä onnistunut hyödyntämään. Toivoa Kazakstanille antoi vielä Leonid Bedarev, joka toi kotijoukkueen jälleen maalin päähän kun pelikellossa oli 90 minuuttia. Lisäajan vuoksi Kazakstanilla oli vielä mahdollisuudet tasoitukseen siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kazakstanin päävalmentaja Sergej Nikishov harmitteli epäonnea ottelun alussa mutta oli tyytyväinen ottelun toiseen puoliskoon.

- Meillä oli epäonnea alussa, alkaen kulmalyönnistä. Emme olleet tarpeeksi kovia ja fyysisiä kuin olisi pitänyt olla. Toinen puoliaika oli meiltä parempaa peliä, mietiskeli Nikishov. - Uskon että tulos olisi ollut toisenlainen, jos olisimme hyödyntäneet kaikki paikkamme.

Suomen päävalmentaja Tommy Österberg oli tyytyväinen tulokseen mutta ei peliin millä se tuli.

- Olen tyytyväinen siihen tulokseen mikä saatiin mutta pelimme ei tänään ollut vakuuttavaa. On kuitenkin mahtavaa nähdä että vaikka emme pelaakaan niin kuin parhaimmillamme pystymme, onnistumme silti voittamaan. Ihmiset sanovat että onni on kuljettanut meitä läpi turnauksen, siksi olemme ykkösiä A-lohkossa. Mutta se ei kuitenkaan ole sattumaa. Onni seuraa niitä, jotka tekevät kovasti töitä, mietiskeli Österberg pelin jälkeen.

Suomella on perjantaina vapaa päivä ja ottelut jatkuvat lauantaina välieräottelulla Kazakstania vastaan.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet