Itä-Helsingin Musiikkiopisto

Itä-Helsingin musiikkikoulu täyttää 15 vuotta

Julisteen kuva: Oskar Liljeblad

Itä-Helsingin musiikkikoulu täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Juhlavuoden päätapahtuma, TAHTO-musikaali, on syntynyt monipuolisen yhteistyön kautta. Esityksessä nuoret soittavat ja laulavat osin itse säveltämiään kappaleet. Draaman on kirjoittanut dramaturgi Melina Voipio, ohjauksesta on vastannut kontrabassonsoitonopettaja, monitaitajaTarja Nyberg.

Lavasteet ovat tehneet Porolahden peruskoulun kuvataidelinjan 8. ja 9. luokkalaiset opettajansa Minna Lindbladin johdolla. Porolahden peruskoulun musiikinopettajat, IHMU:n soitonopettajat ja nuorisotoimi Hapen (Helsingin nuorisoasiainkeskus) työntekijät ovat olleet tiivis työryhmä TAHDO:n ympärillä.

 

TAHTO JA UNELMA

Elenalla oli unelma ja tahto.

Hän halusi löytää isänsä,

halusi tuntea olevansa rakastettu.

Nähtyään isänsä epäoikeudenmukaisuuden unelma kuoli hetkellisesti,

mutta tahto toi sen takaisin pinnalle.

Ihmisiä ajavat yksinkertaiset tarpeet;

nälkä, jano, kylmä.

Ikävä.

Ihmiset, jotka elävät satamakontissa ja syövät roskiksista,

eivät välttämättä ole onnettomia,

koske heitä piiskaa eteenpäin tahto ja unelma olla onnellinen.

Laura on erikoistapaus.

Hänelle kello tikittää väärään suuntaan.

Lauran unelmasta on jäljellä vain sairauden sumentama varjo,

joka vie häneltä luonteen, tulevaisuuden ja tahdon.

Kertomus ei paljasta hänestä muuta.

( Iiris Joronen 9M luokka)

 

TAHTO-musikaali on tarina siitä, kuinka jokainen kykenee saavuttamaan unelmiaan ja jopa ylittämään omia odotuksiaan, kun vain saa rohkaisua ja mahdollisuuden.TAHTO-teoksen myötä Porolahden peruskoulun IHMU-nuoret( 8M ja 9M-oppilaat) ovat saaneet ainutlaatuisen mahdollisuuden toteuttaa itseään ja koulussa hankkimiaan musiikin tekemisen taitoja hieman uudella tavalla. Musikaali on antanut väylän nuoren omalle äänelle. Musikaalissa kokeillaan uusia uria, haetaan heittäytymistä ja rohkeutta ilmaista eri tavoin. Ja samalla huipennetaan IHMU-koulun 15. toimintavuosi.

 

IHMUkoululaiset ovat soittaneet jotain instrumenttia koulu-uransa alusta lähtien. Jokaisella TAHDO:n esiintyjällä on takanaan jo kymmeniä esiintymisiä ja konsertteja. TAHDO:n muotoinen musikaali/ musiikkiteatteriesitys on heille uutta.

 

TAHTO esitetään Porolahden yläkoulun salissa sunnuntaina 13.4 klo 14 ja 17 (IHMU 15-v juhlanäytökset) sekä maanantaina 14.4 klo 10 ja 13 (koululaisnäytökset). Esityksiin on vapaa pääsy.

 

Olette lämpimästi tervetulleita katsomaan esitystä sunnuntaina 13.4 Porolahden yläkoulun saliin, os. Satumaanpolku 2, 00820 Helsinki.

 

TERVETULOA nauttimaan esityksestä!

Heidi Viksten, Itä-Helsingin musiikkiopiston apulaisrehtori

Itä-Helsingin Musiikkiopisto

Aikaisempia kirjoituksia

Itä-Helsingin Musiikkiopisto

Itä-Helsingin musiikkiopisto on tarjonnut klassisen musiikin opetusta lapsille ja nuorille vuodesta 1965 lähtien. Runsaat kaksituhatta oppilasta ja yli sata opettajaa tekee tästä opistosta yhden Suomen suurimmista. Musiikkiopiston rehtori on mus. maist. Minna-Maria Pesonen.

Opiston perustajarehtori on säveltäjä Ahti Sonninen, ja vuosina 1984-2010 rehtorina toimi kansainvälisesti tunnettu musiikkikasvatuksen uranuurtaja prof. Géza Szilvay. Hänen johdollaan Itä-Helsingin musiikkiopistossa on kehitetty lapsikeskeinen Colourstrings-opetusmetodi, jota käytetään musiikkileikkikoulussa ja useissa soittimissa. Tämän menetelmän ansiosta opistosta on kehittynyt kansainvälinen pedagoginen keskus, jossa käy vuosittain jopa satoja vierailijoita tutustumassa opetukseen.

Vuodesta 1999 musiikkiopiston yhteydessä on toiminut musiikkiperuskoulu, josta on jo otettu mallia monissa Euroopan maissa. Itä-Helsingin musiikkiopisto on tunnettu tasokkaista orkestereistaan, kuten Helsingin Juniorijouset ja Itätuuli, sekä kuorostaan ”Itämeren tytär”. Nämä yhtyeet ovat menestyksekkäästi edustaneet Helsinkiä ja Suomea ympäri maailmaa. Maamme eturivin esittävistä taiteilijoista huomattava osa on saanut peruskoulutuksensa Itä-Helsingin musiikkiopistossa.

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet