Taiteilija vierailuja ja dokumenttielokuvia Teatteri Kalliossa

Tämä elämä -runoteoksessa kuullaan suomalaisia runoilijoita.

Anita Lappalainen

Teatteri Kallion gallerian toukokuun taiteilijat ovat Airi Kentala ja Kristiina Lohiluoma. Heidän puugrafiikkaa esittelevä näyttely ”Kevät kehyksissä” avautuu  torstaina 3.5. klo 16.00 jolloin myös taiteilijat ovat tavattavissa. Näyttely on avoinna toukokuussa  tiistaisin ja keskiviikkoisin 18.00 - 21.00.  Sekä 12.5. ja 13.5. klo 12.00 –16.00.

Keskiviikkona 2.5. ja  9.5. klo 18.30 esitetään Anita Lappalaisen ohjaama  runoteos
 ”Tämä elämä, syntymästä ja kuolemasta ja vähän tuonpuoleista”.  Teoksessa kuullaan
muun muassa Helena Anhavan, Kirsi Kunnaksen ja Lassi Nummen runoja.  

Kentala ja Lohiluoma vetävät 12. ja 13.5. (klo 12-16.00) Puugrafiikan –työpajan teatterin tiloissa. Siihen on ennakkoilmoittautuminen. (Max. 10 henkilöä).  Materiaalimaksut 10 €. Ennakkoilmoittautuminen: [email protected].

Keskiviikkona 16.5. klo 18.30 esitetään harvinainen dokumenttikooste ”Dokumenttielokuvia Kallion elämästä”. Elokuvassa nähdään muun muassa Porthaninkadun puutalojen viimeisiä hetkiä 1960-luvulla.

Toukokuun loppu on omistettu kirjailija vierailuille.  Illat alkavat 23.5. tällöin vieraana on kaksi suomalaisen nykyrunouden kärkinimiin kuuluvaa runoilijaa Silja Järventausta ja Silene Lehto. Järventaustalta on ilmestynyt kolme teosta ja teokset ovat olleet arvostelu menestyksiä. Hän on ollut  Tanssiva karhu –runopalkinto ehdokkaana. Järventaustan runojen käännöksiä on julkaistu useissa ulkomaalaisissa lehdissä. Silene Lehto esikoisrunokokoelma ”Hän läksi valaiden matkaan” ilmestyi vuonna 2010. Hän  sai hopeasijan vuoden 2009 J. H. Erkon lyriikkakilpailussa.

Kirjailija vierailut jatkuvat 30.5.jolloin vieraaksi saapuvat Silja Pitkänen ja Ville-Juhani Sutinen. He ovat kirjoittaneet  legendaarisen kuplettilaulaja Hiski Salomaan elämänkerran. Kirjailijaillat alkavat klo 18.30. Teatteri Kallion osoite on Siltasaarenkatu 28.

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi