Kallio Kukkii – kaupunkifestivaali juhlii Helsinki 200 vuotta hengessä

Hilja Grönfors trio esiintyy Kallio Kukkii -viikolla kahvila Taikalampussa lauantaina 12.5.

Maarit Kytöharju

Kallion Kukkii –kaupunkifestivaalia vietetään 11.5. – 20.5. Kymmenen päivänen kulttuuriviikko järjestetään nyt 18. kerran ja se on Helsingin vanhin yhtämittaisesti toiminut kaupunginosatapahtuma.

Kallio Kukkii –kaupunkifestivaali pitää sisällään yli sata yksittäistä tapahtumaa, tekijöinä alueen erilaiset toimijat. Viikon pääjärjestelyistä vastaa Kallion Kulttuuriverkosto.

Tämän vuoden Kallio Kukkii ohjelmistossa näkyy   ”Helsinki 200-vuotta pääkaupunkina –juhlavuosi”. Viikon aikana esitetään Helsinki- ja Kallio-aiheisissa elokuvia. Muun muassa Risto Jarvan, Puu-Vallilassa kuvattu,  ”Mies joka ei osannut sanoa ei” (1971) nähdään uusitulta filmikopiolta Kino Tuliossa. Tulion elokuvasarjaan kuuluu myös Helsingin olympialaisia esittelevä ”Olympiakatsaus”.  Kallion kävelyfestivaali järjestää puolestaan viikon aikana joukon Helsingin historiaan luotaavia kävelykierroksia.

Festivaali huipentuu  (19.-20.5) Kallio Kukkii –viikonlopputapahtumaan Dallapénpuistossa. Tapahtuma avaa samalla Harjun 25-vuotta juhlavuoden ja puiston kahdella lavalla vierailee noin kaksikymmentä bändiä, joukossa muun muassa Jimi Tenor, Laineen Kasperi ja Palava kaupunki, Kimmo Pohjosen uusi duo-kokoonpano.

Kallion kaupunkifestivaalia värittävät myös kaupunkitapahtumat ”Siivouspäivä” (12.5.) ja ”Ravintolapäivä” (19.5). Festivaalin perinteistä ohjelmistoa on osaltaan koko viikon kestävä  Helsinginkadun katutapahtuma, joka pitää sisällään musiikkia, taidetta, performansseja ja yhteisöllisiä taidetempauksia.

Kallio Kukkii –festivaalin avajaisia vietetään  perjantaina 11.5. Karhupuistossa alkaen klo 16.00. Esiintymässä muun muassa Iskupojat-orkesteri, joka esittää ”Helsinki-henkistä tanssimusiikkia 1920-50 –luvuilta”.
Viikon koko ohjelmisto: www.kallionkulttuuriverkosto.fi   myös Helsingin Uutisten "Tapahtumat" -sivut.

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi