Kevät saapuu Kallioon – Pohjanmaan kautta

Airi Kentalan puupiirros.

Airi Kentala

Teatteri Kallion galleria esittelee toukokuun taiteilijoina Airi Kentalan ja Kristiina Lohiluoman. Esillä on heidän puupiirros- ja grafiikan töitä. Näyttely on samalla kurikkalalaisen taiteilijakaksikon toinen yhteisnäyttely.  Aikaisemmassa näyttelyssä esillä oli keramiikkaa, metalligrafiikkaa ja maalauksia.

Kevät kehyksissä -näyttelyssä naiskuvat keskustelevat kukkien keskellä. Kokonaisuutta keventää sadunomaiset hahmot.

Kahden hengen tiimistä on vuoden sisällä kasvanut vapaamuotoinen pieni ryhmä, joka koostuu samanhenkisistä taiteentekijöistä. ”Uudet jäsenet eivät ehtineet tähän näyttelyyn vielä mukaan, mutta ryhmä järjestää kuluvan vuoden aikana yhteisen esittäytymisen Seinäjoen Taidehallissa”, taiteilijakaksikko kertoo.

Näyttelyn lisäksi Kentala ja Lohiluoma ohjaavat  puupiirroskurssia 12.- 13.5. Teatteri Kallion tiloissa. Kurssille on ennakkoilmoittautuminen 8.5.mennessä osoitteeseen [email protected]. (Kurssi järjestetään mikäli osallistujia on vähintään seitsemän henkeä.)

Kevät kehyksissä. Airi Kentalan ja Kristiina Lohiluoman grafiikkaa teatteri Kallion galleria, Siltasaarenkatu 28. (Avoinna ti ja ke klo 18-20.  12-13.5. klo 12-16. Kukkii –viikon aikana myös päivittäen).

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi