Kallio Kukkii -viikonloppu keräsi yli 10 000 kävijää

Saana ja Kimmo Pohjonen tekivät Dallapén-puistossa historiaa esiintymällä ensimmäisen kerran yhdessä. Keikka oli myös Saana tyttären (16) muusikkouran ensimmäinen.

JS

Aurinkoinen viikonloppu ja Suomen huono kiekkomenestys nostivat Kallio Kukkii –festivaalin yleisömäärää selkeästi päätös viikonlopun aikana. Dallapèn-puisto-ja Harjun nuorisotalon 25- vuotta tapahtuman yleisömäärä nousi näin yli 10 000 kävijään.

Kallio Kukkii yleisö menestyjiin kuului myös Kallio Kukkii –yöelokuva. Koleasta festivaalin avausviikonlopusta huolimatta yöelokuva-näytös, oheisohjelmineen keräsi satoja katsojia Matti Heleniuksen-puistoon. Funky Summer Films nimellä kulkeneen tapahtuman toteuttivat elokuvaklubit  Doc Lounge ja Pinnan alta.

Kallion kulttuuriviikon kokonaisyleisömäärään vaikutti alkuviikon huonon sään lisäksi myös jääkiekkokisat ja Käpylän kyläjuhlan sattuminen samaan aikaan.

Kukkii -festivaali järjestettiin nyt 18.kerran. Tapahtuma koostuu yli sadasta yksittäisestä tapahtumasta, tekijöinä ovat alueen erilaiset toimijat, Kallion Kulttuuriverkoston johdolla.

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi