Teatteri Kallio esittää palkitun dokumenttielokuvan

Pikakampaukset kuuluvat Nuorten Lauantain ohjelmaan. Kuvan henkilöt eivät liity tapahtumaan tai juttuun, kuvituskuva.

Janne J. Riikonen / Turun AMK

Teatteri Kallion kulttuurikeskiviikossa (13.6.) nähdään Annika Martikaisen ohjaama dokumenttielokuva ”Köyhien kampaamo”. Elokuva on voittanut vastikään Kairon Moscars -festivaaleilla parhaan dokumenttielokuva-palkinnon. Elokuva on opinnäytetyö Turun AMK:n journalismin koulutusohjelmasta.

 Dokumentti kertoo Demista, 23-vuotiaasta kampaajasta, joka leikkaa ilmaiseksi vähävaraisten hiuksia Hurstin leipäjonossa. Teemana dokumentissa on köyhyyden ja ulkonäön välinen yhteys mutta myös vapaaehtoistyö. Äänessä ovat asiakkaat, Hurstin leipäjonon miehet ja naiset: tärkeintä on sulautua joukkoon, ettei jää muiden tuijotettavaksi.

 Esityksen jälkeen on keskustelutilaisuus, paikalla muun muassa ohjaaja Annika Martikainen ja "köyhien kampaamoa" pyörittävä Djemile ”Demi” Ramadani.

Dokumenttielokuva Köyhien kampaamo. Ohjaus: Annika Martikainen.  Kuvaus / leikkaus: Janne J. Riikonen. Äänitys: Matias Hakala. Tuotanto: Turun AMK:n journalismin koulutusohjelma. Elokuvankesto: 16-min.  13.6. klo 18.30 Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28.

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi