Kallio Kipinöi 2012 ohjelmistoa kerätään

Kallio Kipinöi on yksi Helsingin vanhimmista kaupunkifestivaaleista

JS

Kallion Kulttuuriverkosto kokoaa vuoden 2012 Kallio Kipinöi -kaupunkifestivaalin ohjelmistoa. Kulttuuriviikko järjestetään 16.11. – 25.11. Ohjelmatietojen dl on 12.10. Viikko koostuu itsenäisesti tuotetuista ohjelmista ja siihen voivat toteuttaa omia ohjelmiaan Kallion ja sen lähiseudun erilaiset yhteisöt, järjestöt ja yksityiset henkilöt  jne. Ohjelmasisällön muotoa ei ole rajattu, se voi olla esimerkiksi näyttely, esitys, konsertti, keskustelu, työpaja tai esitelmä.  Kipinöi -viikko on myös osa Helsinki 200-vuotta pääkaupunkina ohjelmistoa.

Kallion Kulttuuriverkosto kokoaa ohjelmat kokonaisuudeksi ja julkaisee tapahtumatiedot Kallio Kipinöi –ohjelmalehdessä. Lehdestä  saa myös maksullista ilmoitustilaa. Kulttuuriverkosto vastaa tapahtuman yleisluonteisesta tiedottamisesta. Kukin tapahtumajärjestäjä on puolestaan tapahtumansa vastuullinen tuottaja. Ohjelmatiedot tulee lähettää osoitteeseen: kipinoiohjelmat@gmail.com.

Kallion kulttuuriviikot ( Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi) ovat Helsingin vanhimmat yhtämittaisesti toimineet kaupunkifestivaalit. Syksyllä ja keväällä  kymmenen päivää kestävillä festivaaleilla on yli 100 yksittäistä tapahtumaa.  Viikkojen huomioarvo Kalliolle on merkittävä, festivaalin kokonaisyleisömäärä vuodessa on noin 50 000 kävijää. Lisätietoa: www.kallionkulttuuriverkosto.fi.

Kallio Kipinöi 2012 -info keskiviikkona 26.9. klo 18.00 Harjun nuoriostalolla, Aleksis Kiven katu 1.

 

 

 

 

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi