Kallion kulttuuriverkosto

Kallion kävelyfestivaali muistelee Sadan markan villoja

Kari Kohosen kokoelmat

Kallion kävelyfestivaalin kevätkausi käynnistyy kävelykierroksella  Sadan markan villojen maisemiin Alppilassa. Sadan markan villoiksi kutsuttu puutalokortteli rakennettiin vuonna 1904. Lähes kaksikymmentä yksikerroksista puutaloa sisältänyt kortteli purettiin täysi 1950 ja - 60-lukujen taitteessa. Tilalle rakennettu elementtitalo-alue tunnetaan nyt nimellä Satakallio.  Sadan markan villat -kävely on tiistaina 19.4. klo 18.00. Lähtö Fleminginkatu 21 edestä.

Kävelyfestivaali on myös mukana Kallio Kukkii -viikolla. Lauantaina 14.5. klo 15.00 tutustutaan perinteikkääseen kiinalaiseen liikuntamuotoon takaperin kävelyyn. Kävelyllä voi testata miltä tuntuu takaperin kävely tai tulla vain kuulemaan sen filosofiasta. Kolmatta linjaa takaperin -kävelyn kokoontuminen on Kallion kirkon edessä, Neljännen linjan puolella. Kävelyfestivaali jatkuu 17.5. Vallilan rapsodia -kävelyllä. Kierroksella liikutaan runoilija Viljo Kajavan Vallilassa.

Kallio Kukkii -tapahtuman aikana voi myös tutustua Työväen Arkistoon, Työväenliikkeen kirjastoon sekä Suomen Jazz- ja Pop Arkistoon. Laitokset sijaitsevat osoitteessa: Sörnäisten rantatie 25.  Kallion kävelyfestivaali on Kallion Kulttuuriverkoston ja Kohtaamispaikka Myötämäen yhteishanke, jossa toteutetaan vähintäänkin yksi teemallinen kävely kerran kuukaudessa.


 

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia kirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat mielipiteet