Kallion kulttuuriverkosto

Route Couturen uniikki vaatemallisto saapuu Helsinginkadulle

Route Couture

Route Couture -ryhmän teosten materiaalina ovat valtateiden varsilta kerättyjen yliajettujen eläinten nahat, sulat ja turkikset. Ryhmä nostaa roskana kohdellut kuolleet eläimet teiden varsilta muoti- ja taidekontekstiin. Teokset haastavat yleisön katsomaan mielikuvamainonnan ja tuotteelle imagoa rakentavan markkinointikoneiston lävitse.
Route couture -projekti koostuu ryhmään kuuluvien taiteilijoiden yhdessä tai erikseen luomista  teoskokonaisuuksista. Projektiin sisältyy esimerkiksi uniikkeja vaatemallistoja ja korusarjoja sekä muoti- ja taidevalokuvasarjoja.
Ryhmä pyrkii kommentoimaan teoksillaan muotiteollisuutta, markkinataloutta, eläinten tehotuotantoa sekä nykyihmisen luontosuhdetta.
Route Couture -ryhmän jäsenet Karoliina Paappa ja Leena Pukki esittävät Galleria Alkovissa 7.-28.5. ranta-asukokoelman, joka kuluu osana Spring Summer 2011 –  On the Road -mallistoon.
Route Couture -ryhmään kuuluvat: Leena Pukki, Karoliina Paappa, Lari Lätti ja Stina Riikonen.
Fox On The Beach -näyttely on myös osa Kallio Kukkii -kaupunkifestivaalia (13.5. - 22.5).

Juhani Styrman

Kallion kulttuuriverkosto

Aikaisempia kirjoituksia

Kallion kulttuuriverkosto

Kallion Kulttuuriverkosto ry (KKV) on kaupunkikulttuuriyhdistys, joka tukee Kallion alueella vaikuttavien toimijoiden verkostoitumista ja samalla edistää ja kehittää monipuolista kaupunkikulttuuria. KKV pyrkii toimimaan luovalla ja raikkaalla tavalla ja  tuomaan esiin uusia näkökulmia. Kulttuuriverkoston tavoite on myös saada konkreettisia tuloksia aikaan sosiaalisesti ja henkisesti rikkaamman asuinympäristön puolesta.

KKV:n näkyvintä toimintaa ovat kaupunkifestivaalien ”Kallio Kukkii” ja ”Kallio Kipinöi” organisointi. Lisäksi Kulttuuriverkostolla on yhteistyöhanke ”Kallion Kävelyfestivaali”  Kohtaamispaikka Myötämäen kanssa.  Kävelyfestivaali on tapahtuma, jossa toteutetaan teemallisia ja opastettuja kävelykierroksia Kalliossa ja sen lähialueella kerran kuukaudessa. Kallion Kulttuuriverkosto on palkittu vuonna 2009 Radio Helsingin ja HS:n Nyt-liitteen Unelmien Helsinki-palkinnolla: ”KKV on tehnyt Helsingin paremmaksi paikaksi asua ja elää.”

www.kallionkulttuuriverkosto.fi

Uusimmat mielipiteet