Herkkää puupiirrosta ja veikeää akvarellia

Galleria BE'19 – Hannu T. Konttinen, Vala, serie no.2

Hannu T. Konttinen

Galleria G:ssä on esillä Annu Vertasen kerroksellisia puupiirroksia, tm-galleriassa Markku Arantilan hilpeitä akvarelleja. Nämä ja muut alla esitellyt ovat nähtävissä vielä tämän viikon sunnuntaihin 15.4. asti. Lisää tietoja ja kuvia löytyy Näyttelyinfon sivuilta www.nayttely.info.

BE'19 – HANNU T. KONTTINEN. Norjassa asuva taiteilija yhdistää teoksissaan kaksi intohimoaan: puuveistosten tekemisen ja värimaalauksen. Hienoissa ja ilmeikkäissä veistoksissa toteutuu siis sellainen kuvanveisto, jota perinteisessä veistotaiteessa ei Suomessa niin kovin paljoa ole harrastettu, vaikka muualla maailmassa värikkäitä veistoksia kyllä on aikaisemminkin näkynyt.

GALLERIA G – ANNU VERTANEN, 'Transition'. Kauniin Transition-sarjan puupiirrostyöt on toteutettu ohuelle japaninpaperille. Vertanen on käyttänyt niitä teoksissa kerroksittain, muutamia arkkeja päällekkäin, jolloin alemmat kerrokset hienosti kuultavat päällimmäisten alta. Sijaintikaavioita -sarjan teokset on toteutettu japanilaisella vesiväritekniikalla käsintehdylle paperille.

JOHAN S. – AARO MATINLAURI, SAKARI MATINLAURI, maalauksia ja veistoksia. Aaro Matinlaurin maalausten venyneiden ihmishahmojen idea on tullut eräästä etruskiveistoksesta, jossa seisova mies esitetään iltavarjon pituisena, lopullisen pituuteensa kasvaneena, hetkeä ennen ei-enää-olemassa. Veli Sakari Matinlauri on tuonut galleriaan hienoja esittävän ja ei-esittävän rajalla taiteilevia veistoksia, joissa käsitteet saavat muodon.

KAIKU – PAINTING AND MOVING IMAGE. Kuvataideakatemian opiskelijoiden näyttely, jossa teosten yhteisinä lähtökohtina on ollut maalaus ja liikuva kuva. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat välineiden risteyskohdat ja sekoittuminen. Aiheita ovat esimerkiksi keinotekoisuus, urbaanius, kopio ja kuvan hajottaminen sarjallisiksi liikkeiksi. Taiteilijoina Riikka Ahlfors, Maria Kahilainen, Carolin Koss, Mari Metsämäki, Salla Myllylä, Samppa Törmälehto.

KOLMAS KERROS – IKONINÄYTTELY. Ikonimaalarit Raija Manninen, Raija Laitinen, Tuulia Yli-Luopa, Riitta Saloranta, Tuula Vuoristo, Kaija Koponen, Pirjo Huuhtiainen sekä opettaja ikonimaalari, kuvataiteilija Hilja Jylänki.

MALMITALON GALLERIA – TIINA ERÄPUU, ' Ihminen + puu = levätä', grafiikkaa ja taiteilijakirjoja. Eräpuu yhdistää eri metalligrafiikan menetelmiä ja kollaasia, ja saa aikaan niistä isoja ja pieniä teoksia. Isot ovat kuin kartta-arkkeja, pienimmät on rakennettu laatikkokehyksiin, pysäyttämään aikaa, valoa, varjoa. Taiteilijakirjat aukeavat tarinaksi, tunnetilaksi tai maisemaksi. – HUOM, näyttely päättyy jo lauantaina 14.4.

NUNES – 4ART, 'Näkökulmia'. Neljän oulunsalolaisen taiteilijan yhteisnäyttely esittelee moderneja maalauksia, joissa yhdistyy abstrakti ja esittävä kuva. Teosten yhteisenä teeman on tarkkailla ympäristöä, luonnon ja rakennetun ympäristön suhdetta. Taiteilijat: Kristian Järvi, Leena Leinonen, Ari Palosaari sekä Pirjo Piiroinen.

STOAN GALLERIA – TAIDEYHDISTYS PORTIT AUKI: 'Puhu minulle'. 'Portit auki'- taideyhdistyksen kolmen jäsenen teoksia: HANNELE VIKKULAN kirjainstallaatioita; TIINA MELINGIN puuinstallaatioita sekä HELI LEIVISKÄN sekatekniikkatöitä paperille.

tm•GALLERIA – MARKKU ARANTILA, 'Alaskalan kuuma kesä'. Akvarelleissaan mielikuvituksellista kuvaa ja hilpeää tekstiä yhdistävä Arantila on tuonut galleriaan kaksitoista akvarellia merikarhusta, kesähuvilasta, tärkeästä tehtävästä, etsimisestä, suloisesta intiaanitytöstä, kannibaaleista, taivaan tuijottelusta, totuudesta, aavistelusta, valaanpyynnistä, kuumasta kesästä, merirosvoista, karilleajosta ja ihanan Alaskalan keväästä, maantieteestä, väestöstä ja arkkitehtuurista.

Näyttelyinfo

Kiinnostaako taide? Pääkaupunkiseudun kymmenistä gallerioista löytyy taidetta laidasta laitaan – perinteisistä maalauksista kokeelliseen videotaiteeseen ja installaatioihin.

NÄYTTELYINFO on internetissä toimiva taiteilijavoimin ylläpidetty sivusto, joka esittelee kuvilla ja teksteillä suurimman osan gallerioiden näyttelyistä. Näyttelyt löytyvät osoitteesta: http://www.nayttely.info – Valitse sieltä mieleisesi ja lähde katsomaan. Tiesithän, että gallerioihin on vapaa pääsy!

Kumppanit-sivuilla esittelemme teille pääkaupunkiseudun taidenäyttelyitä!