HELSINKI PHOTOGRAPHY BIENNAL - vielä ehtii!

Galleria Gjutars, Viivi Nieminen, 'No name', kromogeeninen värivedos

Viivi Nieminen

Helsinki Photography Biennalin viimeiset päivät ovat käsillä – pidä kiirettä, näyttelyitä on ympäri kaupunkia monessa paikassa. Lisäksi kannattaa käydä esimerkiksi G12 katsomassa Antti Moilasen veistoksia, Gjutarsissa Viivi Niemisen valokuvia ja Vuotalossa Laura Kärjen installaatioita.

Alla olevat näyttelyt päättyvät ensi sunnuntaina 29.4., ellei toisin mainita. Lisää kuvia ja tekstiä löytyy Näyttelyinfon etusivun Galleriat-osaston kautta: www.nayttely.info.


CONTEMPO – STÉPHANE CATTANEO, guassimaalauksia. Ranskalaisen graffititaiteilijan valoisia ja eloisia abstrakteja maalauksia.

DUETTO – WILLEM KRIJGSMAN, 'Balladeja'. Patinoitujen veistosten elävät kasvot ovat sadunomaisia, ja jotkut hahmot kuin suoraan saduista. Hillityt värikynämaalaukset luovat veistoksille kontrastin.

FOGGA – HELSINGIN TAIDEYHDISTYS, 'Stadiin syke ja muoto'. Taideharrastustoimintaan kannustavan yhdistyksen näyttely myötäilee suurkaupungin lakkaamattoman hengityksen hiljaista huminaa.

G12 – ANTTI IMMONEN, 'Fragmentti', veistoksia. Immonen käyttää veistoksissaan erilaisia materiaaleja riippuen teoksen aiheesta. Vaikuttava, lähes galleriatilan puoliksi täyttävä puurakenteinen 'Fragmentti - urku murtuu' näyttää siltä, miltä ääni kuulostaa. Toisten teosten lähtökohtana tuntuisi olevan erilaiset orgaanispohjaiset muodot. HUOM, näyttely päättyy jo perjantaina 27.4.

GJUTARS – VIIVI NIEMINEN, 'Jälleennäkemisiä', valokuvia. Näyttely rakentuu niukkasävyisistä, lähes mustavalkoisista kromogeenisistä värivalokuvista, jotka esittävät kohteensa struktuureina, riisuttuina muotoina sekä salaperäisinä, rajattuina näkyminä, sekä gallerian yläkerrassa olevista kahdesta videoteoksesta ja pöytäinstallaatiosta. – Näyttely osa Helsinki Photography Biennalia 2012.

HIPPOLYTE – PETRI ANTTONEN, 'Lasitetu maa', valokuvia (Galleria), ANN-MARIE LeQUESNE, 'Kadunylitysfanfaari', video ja valokuvia (Studio).
  Anttonen on tehnyt huikaisevan työn soveltaessaan vanhaa kolmiulotteisen valokuvauksen lentikulaarista valokuvatekniikkaa nykytaiteen aihepiiriin. Tekniikan avulla toteutetuissa kuvissa kuvan näkymä muuttuu ja sen kohteet liikkuvat, kun katsoja liikkuu kuvan edessä. Näyttelyn nimi viittaa kaupunkielämän suojakerroksiin, – lasi edustaa näyttelyssä nykyaikaisen urbaanin elämänmuodon oleellista elementtiä. Lentikulaarinen tekniikka korostaa kuvien teemoja, läpi-näkymistä, takaa-katsomista.
  LeQuesnen kadunylitysfanfaari on hauska, pitkäkestoinen kansainvälinen projekti, jossa suojateillä seisovat univormupukuiset muusikot jäljittelevät instrumenteillaan liikennevalojen ääniopasteita. Kuvat ja video tallentavat tapahtuman ja jalankulkijoiden reaktioita.
  Näyttelyt ovat Helsinki Photography Biennalia 2012.

KOLMAS KERROS – TARJA PIETILÄ, 'Siné'. Maalauksia yhdistää turkoosi eri sävyissään – Turkista tuotavalta korukiveltä nimensä saanut väri.

KULMAGALLERIA – J.E.LEPSKI, 'J.E.Lepskin harhakuvat', maalauksia. Itseoppineen maalarin hauskat ja persoonalliset, hiukan surrealistissävyiset teokset ovat väreiltään ja sommitelmaltaan ammattimaisen tasapainoisia. HUOM, näyttely päättyy jo perjantaina 27.4.

MUU – HENKILÖKOHTAINEN KAUPUNKI - PERSONAL CITY. Seitsemäntoista taiteilijan jyrytetyn yhteisnäyttelyn teokset hahmottelevat kunkin taiteilijan suhdetta urbaaniin tilaan. Eri tekniikoilla toteutetut teokset avaavat uusia näkökulmia ympäröivään kaupunkiin ja toimivat vuorovaikutuksessa sen kanssa. Näyttely on esillä Muu gallerian lisäksi eri tiloissa ympäri kaupunkia - kartan saa galleriasta! Näyttely on osa Helsinki Photography Biennial 2012 –ohjelmistoa.

STOAN PARVIGALLERIA – HETKI TANSSILLE, Vuoden tanssikuva 2011. Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoan Parvigalleriassa on esillä Vuoden tanssikuva 2011 -kilpailun voittajat ja muuta kilpailun kuvien parhaimmistoa. Näyttely nostaa esiin otoksen suomalaisen tanssikuvauksen laadukkaasta nykytilasta, ja innostaa katsojan pohtimaan, mitä hän katsoo tanssissa. Näyttely on osa Helsinki Photography Biennial 2012 -ohjelmistoa.

TAIDELANAAMON GALLERIAT – PAAVO HALONEN, 'Pieniä veistoksia', installaatio sekä, TARMO HAKALA, maalauksia ja valokuvia.
  Paavo Halonen on rakentanut intallaation pienistä koivusta veistetyistä linnuista jotka on suojattu kirjalluin nenäliinoin, sekä pihlajaisista tabernaakkeleistä, jotka perinteisesti olivat pyhäinjäännösten säilyttämiseen tarkoitettuja kaappeja tai rakennelmia.
   Tarmo Hakala on tuonut kirjaston 1.kerroksen näyttelytilaan pieniä kollaasimaalauksia sekä valokuviaan. Valokuvia on päässyt aikaisemminkin ihailemaan mm. sosiaalisen median kautta - olisi kiva nähdä kuvia myös isompina vedoksia, isommassa tilassa.

VUOTALON GALLERIA – LAURA KÄRKI, 'Happy hour', ääni-intallaatio ja veistoksia. Kärjellä oli alkuvuodesta kiinnotava näyttely Jangavssa, jossa oli esillä mm. elämän kiireisyyttä ja pirstaleisuutta käsitteleviä kangasveistoksia. Vuotalon näyttelyssä Kärki liikkuu tietyssä mielessä tunneskaalan toisessa päässä - värikkäissä teoksissa pohditaan onnellisuutta ja sen tavoittelun varjopuolia. HUOM näyttely päättyy jo lauantaina 28.4.

Näyttelyinfo

Kiinnostaako taide? Pääkaupunkiseudun kymmenistä gallerioista löytyy taidetta laidasta laitaan – perinteisistä maalauksista kokeelliseen videotaiteeseen ja installaatioihin.

NÄYTTELYINFO on internetissä toimiva taiteilijavoimin ylläpidetty sivusto, joka esittelee kuvilla ja teksteillä suurimman osan gallerioiden näyttelyistä. Näyttelyt löytyvät osoitteesta: http://www.nayttely.info – Valitse sieltä mieleisesi ja lähde katsomaan. Tiesithän, että gallerioihin on vapaa pääsy!

Kumppanit-sivuilla esittelemme teille pääkaupunkiseudun taidenäyttelyitä!