Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Sukista ja harjanvarsista syntyy heppa

Keppihevoseen tarvitaan pariton sukka, täytettä, nahkavöitä suitsiksi, napit silmiksi ja harjanvarsi varreksi. Harja syntyy verhon hapsureunuksesta.

Päivi Suihkonen

KEVENNÄ KÄYTETYLLÄ


Mitä syntyy, kun yksi täyttää villasukkaa, toinen poraa harjanvartta ja kolmas rei'ittää nahkavyötä? Tietysti keppihevonen! Kierrätysmateriaalipajoissa syntyy taidonnäytteitä Kierrätyskeskukselle lahjoitetuista aineksista.

Kierrätyskeskuksen Kädentaitopalvelu Näprä myy kiertoon tulleita kädentaitomateriaaleja ja järjestää kierrätysmateriaalipajoja. Koulut, päiväkodit ja muut ei-kaupalliset toimijat saavat hakea askartelumateriaaleja ilmaiseksi Hietalahden kaupan ilmaistukusta.

Kirjan kannet, palapelit, kahvipussit, tapetin palat, vaikka pyöränvanteet ‒ kaikkia näitä voi käyttää askarteluun sen sijaan, että tavarat heitettäisiin kaatopaikalle.

Askartelu ja tuunaus kierrätysaarteista vaatii mielikuvitusta, mutta palkinnoksi saa uniikkeja tuotteita hyvällä ekologisella omallatunnolla.

Ohjeita voi kysyä Kierrätyskeskuksen kaupoista tai katsoa nettisivuilta.

Sadeviittoja kahvipusseista

Näprän maksullisissa kierrätysmateriaalipajoissa kädentaitoja voi harjoitella kokeneiden ohjaajien opastuksella. Pajoissa on tuunailtu toimistotarvikkeita painoväreillä, ommeltu sadeviittoja kahvipusseista ja taiteiltu koruja kuparilangasta ja kristalleista.

‒ Kaikenlaiset ryhmät ovat tervetulleita. Tänne voi tulla tekemään vaikka hääkoristeita polttariporukalla, vinkkaa osastovastaava Marja Peltola.

Keppihevosten valmistaminen kuului media-alan työporukan virkistyspäivän ohjelmaan. Heppoja ei suunniteltu toimistojen käytävillä kirmaamiseen, vaan osallistujat päättivät lahjoittaa ne päiväkoti Loiskeen lasten iloksi.

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus / Päivi Suihkonen

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Aikaisempia kirjoituksia

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Lue tarinoita Kierrätyskeskuksesta!

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys.

Toimintamme tarkoituksena on:

  • Vähentää luonnonvarojen kulutusta ja edistää uudelleenkäyttöä.

Kierrätyskeskus ylläpitää kierrätyskauppoja, korjaa vanhaa ja tekee vanhasta uutta.

  • Kasvattaa ympäristötietoisuutta. Jaamme tietoa ympäristöasioista ja tarjoamme ympäristökoulutusta sekä -konsultointia.
  • Lisätä osallisuuden ja työnteon mahdollisuuksia. Työllistäminen, vapaaehtoistoiminta ja yhteistyö paikallisyhteisön kanssa ovat keskeinen osa toimintaamme.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki toiminnan tuotot käytetään edellä mainittujen päämäärien edistämiseen.

Uusimmat mielipiteet