Myllypuroon perustettava lippukunta tarvitsee aikuisia

Myllypuroon ollaan perustamassa uutta lippukuntaa. Jotta lippukunta voidaan perustaa, tarvitaan mukaan aikuisia. Vielä ennen juhannusta on mahdollisuus kuulla lisää, mitä aikuiset voivat partiossa tehdä.

Myllypurossa on herännyt koko ajan kasvavaa kiinnostusta partiota kohtaan, joten Pääkaupunkiseudun Partiolaiset haluaa tuoda harrastuksen myös alueen lasten ja nuorten lähelle. Tarvetta uudelle lippukunnalle on, sillä lähialueilla toimivat lippukunnat eivät pysty ottamaan kaikkia kiinnostuneita mukaan toimintaansa. Tavoitteena onkin, että uusi lippukunta aloittaa toimintansa Myllypurossa ensi syksynä.

Partio on koko perheen harrastus, ja mukaan tarvitaan vapaaehtoisia aikuisia suunnittelemaan ja perustamaan uutta lippukuntaa. Partiossa aikuinen saa olla mukana tarjoamassa nuorille ja lapsille oppimisen elämyksiä ja laadukasta vapaa-ajan toimintaa. Vaikka partio on nuorisojärjestö, tarvitaan toimintaa tukemaan ja vetämään aikuisia. Aiempi kokemus partiosta ei ole välttämätön, vaan koulutamme aikuiset tehtäviinsä.

Ensimmäiset askeleet uuden lippukunnan perustamiseksi on jo otettu toukokuussa, kun partiolaiset esittelivät toimintaa ja uutta lippukuntaa Myllypuron leikkipuistossa. Tarkoituksena oli rekrytoida mukaan aikuisia ja muutamia saatiinkin silloin innostettua uusiin lippukuntiin. Se ei kuitenkaan vielä riitä.

Tule kuulemaan lisää uudesta lippukunnasta ja juomaan kuppi kahvia tiistaina 19. kesäkuuta 2012 kello 17-19 Myllypuron kirkolle.  


Lisätietoja:
Hanna Grönlund
hanna.gronlund(ät)partio.fi, p. (09) 8865 1223

LisäLisä edfkwerj

Partiolaiset Helsinki

Helsingin 80 lippukunnassa toimii yhteensä noin 6 000 partiolaista. Pääkaupunkiseudulla partiolaisia on yhteensä lähes 11 000. Partio on vastavoima "Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa! Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Lue lisää kotisivuiltamme!