Partiolaisten vaalipaneeli keskiviikkona 6.4.2011 klo 18–19 Narinkkatorilla

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry ja Uudenmaan Partiopiiri järjestävät partiolaisten ja nuorten vaalipaneelin ennakkoäänestyksen alkamispäivänä 6.4.2011 Helsingin ytimessä, Narinkkatorilla.

Partio on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö, mutta yhteiskunnallinen aktiivisuus on keskeinen osa partio-ohjelmaa. Yhteisiin asioihin vaikuttaminen on meille tärkeää ja tuemme nuoria aktiiviseen kansalaisuuteen kasvamisessa. Haluamme nostaa kaikkien nuorten äänen kuuluviin – nuoriin kannattaa panostaa!

Yhteiskunnassa valtaa käyttävät äänioikeutetut aikuiset, joilla on pääsy yhteiskunnan erilaisiin rakenteisiin ja joiden etujärjestöjä arvostetaan ja kuunnellaan. Aikuisilla on tämän vuoksi myös aivan erityinen vastuu siitä, että myös nuorten ääni tulee kuuluviin yhteiskunnan kehittymisessä.

Partiolaisten vaalipaneelissa ehdokkaat haastetaan huomioimaan nuorten tarpeet ja ottamaan nuoret mukaan päätöksentekoon. Paikalle on tulossa ehdokkaita eduskuntapuolueista Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireistä seuraavasti:

Nasima Razmyar (SDP), Marko Massinen (SDP), Outi Mäkelä (Kok.), Wille Rydman (Kok.), Eeva Kärkkäinen (Kesk.), Outi Lankia (Kesk.), Tiina Lintunen (Vas.), Marissa Varmavuori (Vas.), Sanna Vesikansa (Vihr.), Satu Raudasoja (Vihr.), Teemu Lahtinen (PerusS.), Heini Röyskö (KD.), Niklas Andersson (KD.) sekä Fredrika Åkerö (RKP).

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toiminta-aluetta ovat Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa. Uudenmaan Partiopiiri kulkee kaaressa pääkaupunkiseudun ympärillä Hangosta Hyvinkään ja Mäntsälän kautta Virolahdelle. Toiminnassa on mukana yhteensä 15 000 partiolaista 200 lippukunnassa. Suomessa partiolaisia on noin 70 000.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirineuvosto antoi eduskuntavaaliaiheisen kannanoton kevätkokouksessaan 27.3.2011. Kannanotto on luettavissa osoitteessa: http://www.papa.partio.fi/yhteystiedot/piiriorganisaatio/hallinto/piirineuvosto/asiakirjat/eduskuntavaali_kannanotto_pine_2_HYVAKSYTTY.pdf

 

 

Lisätietoja:

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry, varapuheenjohtaja Anna Munsterhjelm, puh. 040 587 9514 tai anna.munsterhjelm(a)papa.partio.net  ja järjestösihteeri Riikka Nenonen, puh. (09) 8865 1213 tai riikka.nenonen(a)partio.fi

 

 

Partiolaiset Helsinki

Helsingin 80 lippukunnassa toimii yhteensä noin 6 000 partiolaista. Pääkaupunkiseudulla partiolaisia on yhteensä lähes 11 000. Partio on vastavoima "Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa! Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Lue lisää kotisivuiltamme!