Partiolaiset kohtasivat aurinkoisella Senaatintorilla

 Kohtaaminen-tapahtumaan 17. huhtikuuta osallistui noin 2 000 partiolaista eri puolilta pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata.

Tänä vuonna Kohtaaminen koostui partioparaatista ja Woomal-torista, jossa Suomen ja Senegalin partiolaisten yhteinen ympäristöaiheinen kumppaanuushanke oli näkyvästi esillä. Woomal-torilla hankkeeseen pääsi tutustumaan Mande Maja Bandin rytmittämänä.

Kiitosta vapaaehtoisille

Kohtaamisessa huomioitiin lippukunnissaan tai piiritoiminnassa kunnostautuneita partiolaisia. Pääkaupunkiseudulla tehdään joka vuosi vapaaehtoistyötä lähes 700 henkilötyövuoteen verrattavissa oleva määrä, eikä paikallinen partiotoiminta pyörisikään ilman vapaaehtoisten huimaa työpanosta. Senaatintorilla jaettiin tänä vuonna lähes 50 partiolaiselle arvostettu Mannerheim-solki tunnustuksena partioaatteen toteuttamisesta elämässään. Piirinjohtaja Akseli Meskanen kiitti puheessaan aktiivisten partiolaisten lisäksi myös partiolaisten vanhempia ja partion tukijoita yhteiskunnan eri tasoilla merkittävästä työstä partiotoiminnan mahdollistajina.

Paraatin vastaanottajana toimi tänä vuonna apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen. ”Kohtaaminen kertoo siitä, mihin partio kasvattaa ja mihin partiolaisten ja meidän kaikkien tulisi olla valmiita – kohtaamaan toinen toisemme avoimena ja ilman ennakkoluuloja”, kiteytti Haatainen puheessaan. Hän nosti esiin myös eduskuntavaalit ja etenkin partiolaisten Narinkkatorilla pitämän vaalipaneelin, joka oli osoitus siitä, että partiolaiset todella haluavat olla mukana kasvattamassa nuorista aktiivisia ja osallistuvia kaupunkilaisia ja kansalaisia.

Laura Saarikoski Helsingin Kotkista vuoden toimivaksi partiojohtajaksi

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset myöntää vuosittain pääkaupunkiseutulainen toimiva partiojohtaja - stipendin yhdelle aktiiviselle ja partioaatetta toteuttavalle partiojohtajalle. Vuoden toimivaksi partiojohtajaksi valittiin helsinkiläinen Laura Saarikoski, 25. Ehdottajien mukaan heidän esityksensä ”ei mitenkään pysty kuvaamaan sitä antaumusta, intohimoa ja vastuuntuntoa, jota Laura partiota kohtaan tuntee.” Laura on heidän sanojensa mukaan ”ainutlaatuinen tyyppi”. Laura on lippukunnanjohtajan tehtävän ja muiden lippukuntapestiensä lisäksi toiminut aktiivisesti oman alueensa partiolaisten parissa ja heidän edustajanaan PäPan piirineuvostossa. Viime kesän Kilke-suurleirin leirilehden Rymyn päätoimittajana hän on myös hyvin onnistunut välittämään iloista partiohenkeä koko leiriin.

Pähein meininki palkittiin!

Jo kolmantena vuonna peräkkäin palkittiin paraatissa myös Pähein paraatiosasto. Tänä vuonna ensimmäisestä sijasta tiukkaa kisaa kävivät kahtena aiempana vuonna voiton napannut uusimaalainen Hiiden Hittavaiset ja Kelotytöt Tapiolasta. Voitto meni lopulta 50-vuotista taivaltaan näyttävästi juhlineille Kelotytöille. Päräyttävät onnittelut voittajille!

 

Partiolaiset Helsinki

Helsingin 80 lippukunnassa toimii yhteensä noin 6 000 partiolaista. Pääkaupunkiseudulla partiolaisia on yhteensä lähes 11 000. Partio on vastavoima "Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa! Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Lue lisää kotisivuiltamme!