Partiolaiset ilahduttivat kaupunkilaisia lumitalkoilla

Partiolaisten lapiointitalkoiden iskujoukko valmiina.

Eveliina Kutila

Lumikinokset saivat kyytiä autojen ympäriltä, kun partiolaiset tarttuivat lapioihin.

Eveliina Kutila

Partiolaiset halusivat yllättää kaupunkilaiset iloisesti ja raivata lunta autojen ympäriltä. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Operaatio Lumilapio antoi lumikasoille kyytiä Helsingissä tiistai-iltana.

Ajatus lumitalkoisiin osallistumisesta syntyi viikonloppuna, kun joukko partiolaisia istui yhteisen illallispöydän ääressä. Siinä keskustelun aiheeksi nousi pääkaupunkiseudun suuri lumimäärä ja sen aiheuttamat ongelmat. Petteri "Petsku" Hyvärinen heitti siinä vaiheessa ilmoille idean, että hyvänä työnään partiolaiset voisivat yllättää kaupunkilaiset ja lapioida ajoneuvoja lumikinosten alta esiin.

Sana Operaatio Lumilapiosta laitettiin kiertämään sosiaalisessa mediassa ja tiistai-iltana kymmeniä partiolaisia kokoontui Partioasemalla Töölössä lumilapiot mukanaan. Illan aikana kymmenien autojen ympäriltä raivattiin lunta, jotta niiden omistajat pääsevät helpommin putsaamaan auton päältä lumet pois. Töölön lisäksi partiolaiset talkoilivat lapioiden kanssa Käpylässä ja Tapiolassa.

Partiolaiset Helsinki

Helsingin 80 lippukunnassa toimii yhteensä noin 6 000 partiolaista. Pääkaupunkiseudulla partiolaisia on yhteensä lähes 11 000. Partio on vastavoima "Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa! Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Lue lisää kotisivuiltamme!