Partiolaiset talvisesti kisaamassa

Partiolaiset kisasivat viikonloppuna partiotaidoissa Kiljavalla.

Aapo Rainio

Partiolaiset kisasivat viikonloppuna partiotaidoissa Kiljavalla.

Aapo Rainio

Menneenä viikonloppuna espoolaiset partiolaiset järjestivät uusimaalaisille partiolaisille partiotaitojen talvikilpailut Kiljavalla, Hyvinkäällä. Kilpailussa oli osanottajia ja järjestäjiä yhteensä lähes kaksisataa.

Kilpailu alkoi lauantai-aamuna kilpailukeskuksena toimineen Kiljavan leirikeskuksen pihalta. Kilpailussa järjestettiin sekä päivä- että yösarja. Päiväsarjalaiset osallistuivat lauantaina kymmeneen ja yösarjalaiset kuudesta kahdeksaan tehtävärastin suorittamiseen. Tehtävissä testattiin muun muassa kilpailijaryhmien kädentaitoja lumikenkien rakennuksessa ja lusikan valmistuksessa sekä presidentti-, musiikki- ja alusvaatetuntemusta.

– Partiotaitokilpailuissa saadaan selville, mitä on todellinen joukkuehenki ja koetaan sellaista, mitä missään muualla ei voi kokea. Partiotaitokilpailut ovat tekemällä oppimista ja yhdessä toimimista parhaimmillaan, tiivistää kilpailun tehtäväpäällikkö Martta Jämsén.

Kilpailu käytiin hyvässä säässä, leudossa pakkasessa ja kevyessä lumisateessa. Kilpailijat vaikuttivat sunnuntaiaamunakin tyytyväisiltä ja energisiltä, vaikka olivat nukkuneet yönsä ulkona avotulen lämmittäessä. Mukavuuksia oli tarjolla kisaajille heidän päästyä maaliin sunnuntai-iltapäivällä.

Partiolaiset Helsinki

Helsingin 80 lippukunnassa toimii yhteensä noin 6 000 partiolaista. Pääkaupunkiseudulla partiolaisia on yhteensä lähes 11 000. Partio on vastavoima "Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa! Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Lue lisää kotisivuiltamme!