Tapanilan Eläkkeensaajat

Paskaplaani ja punainen tupa?

Varastomestarin punainen tupa paskaplaanin kupeessa Tapanilassa

Ilpo Rossi 17.1.2012

Tapanilan Eläkkeensaajien kevätkauden ensimmäinen tapaaminen on jo takanapäin. Päivän moderaattorina toimi tälllä kertaa yhdistyksen puheenjohtaja Martti Pöysälä. Hän johdatteli meidät vanhaan Tapanilaan ja kertoi oikeastaan keskellä nykyistä Tapanilaa olevasta vanhasta "paskaplaanista", jonne vielä ennen sotia ja vähän sen jälkeenkin käytiin tyhjentämässä Helsingin yleisten käymälöiden tuotteet.

Martti kertoi myös samaisen paikan myöhemmästä käytöstä, kun Valtion Rautatiet otti paskaplaanin kenttää raskaamman tavaran varastointialueeksi ja rakennutti tulevalle varastomestari Johannes Jussilalle asunnoksi punaisen tuvan. Se on tälläkin hetkellä hyvässä kunnossa, tapanilalaisten kokoontumistupana ja näyttää nätiltä talviseenkin aikaan. Martti itse teki nuorena miehenä töitä varastomestari Johannes Jussilan alaisena. Johannes viljeli omaperäistä huumoria ja oli muuten yksi Tapanilan työväentalon ja työväenyhdistyksen kantavia voimia.

Irja ja Tauno pitivät tälläkin kertaa huolta tapaamisemme musikkaalisesta tasosta - heidän esityksiään pääset katsomaan alla olevien linkkien kautta.

Ote Martin tervetiuliaispuheesta http://youtu.be/bP9t4aCK_vw

Irja ojentaa valkoisia ruusuja

http://www.youtube.com/watch?v=qJe3jX-yqsY

Tauno laulaa noista pilvistä http://youtu.be/o88XsSyjZ3E

 

 

Tapanilan Eläkkeensaajat

Aikaisempia kirjoituksia

Tapanilan Eläkkeensaajat

Tapanilan Eläkkeensaajat ry:n perustamissanat lausuttiin Tapanilan VPK:n talolla 24.5.1964. Yhdistyksen nimeksi tuli Tapanilan kansaneläkeläisten yhdistys. Keskusliiton nimen muutoksen yhteydessä yhdistys vaihtoi nimeksi Tapanilan Eläkkeensaajat ry 24.11.1969. Vuodesta 1999 yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut Martti Pöysälä.

Olemme yksi Eläkkeensaajien Keskusliito ry:n reilun 350 yhdistyksestä, joissa yhteensä lähes 35 000 jäsentä. Olemme Eläkkeensaajien Keskusliiton Helsingin Piirin vanhimpia yhdistyksiä. Yhdistyksemme jäsenenä saat uusia ystäviä ja harrastuksia, mielenkiintoisia retkiä ja tutustumiskäyntejä. Virkistävää kerhotoimintaa tiistaisin yhdessä Tapanilan Kotien Puolesta ry:n kanssa, vuoroviikoin.

Toimintamme tapahtuu yhteistyössä Tapanilan Kotien Puolesta yhdistyksen kanssa, lisätietoja toiminnasta saat osoitteesta: http://tapanilan.elakkeensaajat.fi/

Uusimmat mielipiteet