Teatteri Tuli

Tohvelisankarin rouvat ja tyttäret – Tea Istan mietteet Tulin näytelmästä

Tea Ista ja Kirsi Mäkelä ovat molemmat näytelleet Tohvelisankarin Piiaa; Tea vuonna -62 ja Kirsi -11 Tulin riveissä.

Jyrki Riikinsaari

Pitkän uran näyttelijänä tehnyt ja monelle suomalaiselle tuttu Tea Ista kävi viime torstaina 7.7 katsomassa Teatteri Tulin Tohvelisankarin rouvan Eläintarhan ala-asteen pihalla Pasilassa. Itsekkin samassa näytelmässä Piiaa vuonna 1962 ja Juliaa myöhemmin 1980-luvulla näytellyt Ista pitää kyseisestä näytelmästä kovasti.

 

”Piia ja Julia ovat molemmat hyvin Jotunimaisia hahmoja. He kuvastavat hyvin Jotunin yleistä teemaa, jossa nainen oli pääosassa. Hahmoilla on realistiset käsitykset elämästä ja he haluavat ottaa osansa tästä maailmasta. Virve Laasonen ja Kirsi Mäkelä saavat hienosti esille roolihahmojen luonteenpiirteet.”

 

Tasaisen ja taidokkaan näyttelijäntyön lisäksi Istan yllätti myös mielikuvituksellinen lavastus:

 

”Lavastus on kekseliäs ja hyvin toimiva. Siitä huomasi, että ohjaaja ja lavastaja olivat käyttäneet sen suunnitteluun paljon aikaa. Ohjaaja Kari Kinnaslampi oli selvästi ajatellut loppuun myös

hahmojaot; teksti istui näyttelijöiden suuhun täydellisesti ja kaikki sopivat rooleihinsa. Lavalla näkyi jälki hyvästä mutta tilaa-antavasta ohjauksesta, yhteispeli toimi saumattomasti ja näytelmästä oli saatu kaikki irti. Esitykseen ei jäänyt mitään toivomisen varaa ja nautin siitä suunnattomasti.”

 

Seuraavat esitykset:

-          Ke 13.7. klo 19, to 14.7. klo 19, la 16.7. klo 18 ja su 17.7. klo 18

-          Liput ja lisätiedot: www.teatterituli.com/liput, info@teatterituli.com, puh. 046-639 5831

 

Katso myös muut Tulin kumppanikirjoitukset:

http://www.helsinginuutiset.fi/kumppanit/teatteri-tuli/61671-kesateatter...

http://www.helsinginuutiset.fi/kumppanit/teatteri-tuli/60038-kesatyopaikka-tuli-teatteri-tulista

http://www.helsinginuutiset.fi/kumppanit/teatteri-tuli/59825-tohvelisankarin-piia-ilmetty-suomi-filmin-juhannusneito

http://www.helsinginuutiset.fi/kumppanit/teatteri-tuli/59638-tohvelisankarin-rouva-hurmasi-ensi-ilta-eltsun-koululla

http://www.helsinginuutiset.fi/kumppanit/teatteri-tuli/57888-lavastaja-rakentaa-kesateatterissa-tunnelman

http://www.helsinginuutiset.fi/kumppanit/teatteri-tuli/54435-tohvelisankarin-rouva-haastaa-nayttelijan-helsingin-kesassa

http://www.helsinginuutiset.fi/kumppanit/teatteri-tuli/51934-tohvelisankari-ja-rouvansa-kavivat-ehka-elaintarhassa-koulua

http://www.helsinginuutiset.fi/kumppanit/teatteri-tuli/47348-mita-kesateatteri-tekee-talvella

Teatteri Tuli

Aikaisempia kirjoituksia

Teatteri Tuli

Teatteri Tuli ry on perustettu ohjaaja, näyttelijä Kari Kinnaslammen aloitteesta keväällä 2009. Se on ammattijohtoinen harrastajateatteri, jonka näyttelijät kerätään jokaista näytelmää varten pääkaupunkiseudun harrastajateattereista. Teatteri Tuli tekee perinteistä kesäteatteria, jolle se etsii näyttämön tarpeen mukaan. Tuli etsii jatkuvasti vakituista tilaa, johon voisi nuotionsa sytyttää.

Kesällä 2009 Tuli aloitti Maria Jotunin Miehen kylkiluulla Seurasaarisäätiön Tomtebon takapihalla ja Kesällä 2010 Teatteri Tuli esitti Pikku Pietarin Pihan Helsingin kaupunginmuseon Työväenasuntomuseon pihalla. Tulevana kesänä 2011 jatketaan Maria Jotunin herkullisten tekstien parissa ja tehdään raikas ja reipas sovitus Tohvelisankarin rouvasta Eläintarhan ala-asteen pihalle rakennettavaan telttaan.

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet