Vuosaaren Kesäteatteriyhdistys

Teatterin nakkilistan salat julki

Teatteriteltta saa muotoaan.

Aino Halonen

Esityksen ensi-ilta lähestyy, mutta muutamia pikku yksityiskohtia on vielä hoitamatta. Onneksi me tuottajat olemme lähes kaksineuvoisia emmekä vähästä peljästy. Ainahan joka estraadilta löytyy jokunen pikkuseikka, joka on hyvä saada valmiiksi ennen esityksen avautumista yleisölle.

 

LAVA. Tämä on varmasti ihan järkevä hankinta. Esiintyjät pitävät siitä.

 

KATSOMO. Tätäkin on kehuttu. Yleisö tykkää. Ja jos ei tykkää, niin äänestää jaloillaan siinä missä marssii vatsoillaan. Ai niin, väliaikabuffettiin tarvitaan PULLAA.

 

SÄHKÖ. Onkohan tämä nykyään yliarvostettua? Vuosisatojenhan ajan esitykset Mozartia myöten hoidettiin kynttilänvalossa. Harmi kyllä kynttilöistä tulee mieleen paloturva ja vakuutukset ja kaikenmoinen ikävä huolenpito. No, sähköähän on maailma pullollaan, varmaan saamme sitä jostain kaivettua. Siitä tulikin mieleeni; tarvitaan LAPIO jotta voidaan kaivaa esitysteltan viereen SALAOJA mahdollista rankkasadetta varten. Salaoja tarkoittaa tässä salaista, eli sellaista josta rakennusviraston puisto-osaston ei tarvitse kuulla yhtään mitään.

 

BENSAT KERAVALLE. Markku käväisi siellä hitsaamassa pienen mötikän, jonka kiinnitti isoon mötikkään, joka piti kovasti ääntä, jotta saisi pitkulaiset mötikät maahan, kunnes pieni mötikkä hajosi. Teltanpystytyksen hi-tech on helppoa kuin mikä.

 

T-PAITOJA. Meidän talkooväki on huhkinut Aurinkolahdessa monena päivänä puolialasti teatteritelttaa pystyttämässä. Onneksi pahimmat helteet nyt näyttävät taittuvan, ettei meitä luulla pehmopornoheinälatoelokuvaksi.

 

KIRVEENVARSI tai oikeastaan kaksi. No hei tässä Aino kesäteatterilta terve, myyköhän täällä pääkaupunkiseudulla kukaan kirveenvarsia? Juu en tarvitse kirvestä, ihan varsia vaan, meiltä hajosi tunnin sisällä kaksi lekaa. Ne rautamöykyt on vielä ihan mainiossa kunnossa, kiitos kysymästä. Ai mikä koko?

 

KETTINKIÄ. Oho. Juhannuksenviettoa ja kettinkejä? MELLAKKA-AITAA. Alkaa taipua jo hardcoren puolelle. Mites tää lista jatkuu? NIPPUSITEITÄ? Tuolla lukee pienellä vielä KÖYTTÄ. Onnistuu, kunhan se ei vaan ole tuottajalle varattu..

 

POHJAKASSA. Ei siis kassapohja, joka on eri asia, vaikka nämä kaksi voivat kyllä olla konkreettisesti päällekkäin tai henkisesti peräkkäin.

 

Mutta pari kohtaa on jo raksittu listalta hoidetuiksi. HYVÄ MEININKI JA MAHTAVA ESITYS.

 

Hannu Salama: Juhannustanssit

Ohjaus Erkki Saarela, käsikirjoitus Taina West, musiikki Rekku Rechardt.

 

Ensi-ilta perjantaina 5.8., ennakko to 4.8.

Liput 17 e lippu.fi ja ovelta

Lisätiedot ja esitysajat 28.8. asti www.vuosaarenkesateatteri.com

Vuosaaren Kesäteatteriyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Vuosaaren Kesäteatteriyhdistys

Vuosaaren Kesäteatteri on vuonna 2006 perustettu yhdistys, joka kokoaa yhteen edistyneitä harrastajia, sisällöstä vastaavia ammattilaisia ja alueen asukkaita synnyttäen kaupunginosan omaleimaisuutta korostavia uusia näytelmiä ja kulttuurihankkeita.

Joka vuosi järjestettävillä Vuosaaren kesäteatteriviikoilla on ollut lukuisia esityksiä ja esiintyjiä laidasta laitaan.

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet