Päätoimittaja Kannala: Avoimuus ei maksa mitään – yleensä

Karri Kannala

Taloudellinen tulos. Se on yksi monista aiheista, joista Venäjän KHL-liigassa pelaava Jokerit ei mielellään puhu julkisesti.

"Jokerit ei kommentoi", toimitusjohtaja Eveliina Mikkola vastasi kysymykseen sähköpostilla.

Helsingin Uutiset lähetti Mikkolalle alkuvuodesta useita haastattelupyyntöjä ja kysyi, millaista tulosta Jokerit tavoittelee.

Kauppalehti kertoi alkuvuodesta, että Jokerit on tehnyt kuuden KHL-kautensa aikana 71,5 miljoonan euron tappiot. Viime tilikaudella tappiot vähenivät, mutta tulos oli yli 11 miljoonaa pakkasella. Liikevaihto kasvoi 2,25 miljoonalla eurolla 14,5 miljoonaan euroon. Lyhyelläkin matematiikalla voi todeta liiketappion mittaluokan ylittävän kaikki liiketoiminnan yleiset lainalaisuudet.

Miksi Jokerit ei kommentoi taloudellista tulosta? Eikö se hälventäisi puheita, joita aiheen ympärillä leijuu?

"Jokereiden toiminta on vakaalla pohjalla, kuten on ollut koko KHL-ajan", vastasi Mikkola toimittajamme kysymyksiin.

Jokerit on ollut myrskyn silmässä taloudellisten kummallisuuksiensa takia säännöllisin väliajoin. Omistuskuviot, sponsorirahat, palkka-asiat ja kytkökset venäläiseen rahaan ovat kaikki julkisuudesta tuttuja aiheita. Tätä taustaa vasten Jari Kurrin omistajuus ja Eveliina Mikkolan toimitusjohtajuus eivät ole tuoneet uutta avoimuutta.

Viime vuoden omistajavaihdoksen jälkeen Jokerit on korostanut yhteisöllisyyttä, paikallisuutta ja ottelutapahtuman viihteellisyyttä. Avoin viestintä olisi omiaan vahvistamaan talouslukujen lisäksi myös näitä arvoja.

Viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen sanoi, että haastattelupyyntöön vastaamisessa meni kauan "hässäkän" ja tammikuun kotipeliputken vuoksi. Hässäkkää tuntuu olevan melko usein.

Jokereiden kotiotteluiden katsojakeskiarvo oli viime vuonna 9036. Tällä kaudella luku on Mikkolan mukaan 8929. Mikkola muistuttaa, että Jokereilla on jäljellä vielä neljä kotipeliä. Sunnuntaina 23. helmikuuta vastassa on huippusuosittu Pietarin SKA. Tammikuun alun SKA-pelissä Hartwall-areenan yleisömääräksi ilmoitettiin 11 138.

Menestys ja avoimuus olisivat parasta lääkettä Jokereiden taloushuoliin. Avoimuus olisi niistä huomattavasti helpompi ja halvempi vaihtoehto. Tai ainakin pitäisi olla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut