Päätoimittaja Kannala: Rikkinäinen puhelin on yleinen, mutta vaarallinen

Päätoimittaja Kannala

Helsingin Uutiset kertoi toissa viikolla (HU 4.1.) Vallilan ala-asteen iltapäiväkerhosta, joka koki koulun päärakennuksen kerhotilat liian ahtaiksi. Iltapäiväkerhon järjestäjä on HJK ry.

Vallilan ala-aste on valmis tarjoamaan lisää tilaa päärakennuksen iltapäivätoiminnalle, jos ekaluokkalaisten määrä jatkaa kasvuaan, sanoo rehtori Sirkku Sagath

Iltapäiväkerhon käytössä on Sagathin mukaan elokuusta lähtien ollut joka päivä kello 13.15 jälkeen myös kolme luokkahuonetta. Lisäksi koulun liikuntasali on varattu iltapäiväkerhon käyttöön 6–7 tuntia viikossa.

Vallilan ala-asteen päärakennuksen iltapäivätoiminnassa oli vuosi sitten noin 35 lasta. Viime syksynä heitä aloitti 66. Kyseessä on Sagathin mukaan poikkeus, joka johtuu suuresta määrästä ekaluokkalaisia. "Jos ekaluokkalaisia on jatkossakin näin paljon, voimme järjestää iltapäivätoiminnalle lisää luokkahuoneita. Emme ole katastrofitilanteessa. HJK:n ja koulun yhteistyö on erinomaista", rehtori kertoo haastattelussamme.

Iltapäivätoimintaa tarjotaan Helsingissä kaikille halukkaille, mutta yhteen toimipisteeseen ei oteta liikaa lapsia. Koululaisten iltapäivätoimintaan Helsingissä osallistuu noin 10 000 ykkös- ja kakkosluokkalaista. Hieno palvelu!

Koulujen iltapäiväkerhot toimivat kaupungin mukaan asianmukaisissa tiloissa. Ahtauden tunne saattaa kaupungin mukaan johtua siitä, että lapset viihtyvät välillä paremmin sisätiloissa, eivätkä iltapäiväkerhot aina hyödynnä kaikkia heille osoitettuja tiloja. "Palveluntarjoajien ja koulujen on hyvä sopia tilojen käytöstä", leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna sanoo.

Vallilassa HJK ry on ihmetellyt, miksi kaikille kerholaisille ei riitä omaa naulakkoa. Kaupungin mukaan muutostilanteessa ei saada aina riittävän nopeasti uusia naulakoita ja lokeroita, mutta osassa iltapäiväkerhoista voidaan käyttää myös koulujen naulakoita.

Case-Vallila on hyvä esimerkki vuoropuhelun ja viestinnän tärkeydestä – rikkinäinen puhelin on vaarallinen viestintäväline. HJK ry tekee valtavan arvokasta työtä, johon kaupunki on tyytyväinen. Tilaongelmatkin näyttävät hoituvan, kun ne vain nostetaan esille ja käsitellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 2. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 3. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 4. Energiayhtiön kilpailusta napsahti kaksi 5000 euron voittoa helsinkiläisille junnuseuroille – "Osa rahoista menee perheille, joilla tiukka taloudellinen tilanne"
 5. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 6. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 7. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 8. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 9. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 10. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 11. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 12. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 13. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 14. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 15. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 4. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 5. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 6. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 7. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 8. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 9. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 10. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 11. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 12. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 13. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 14. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 15. Eveliina Heinäluoma haluaa Helsinkiin uuden apulaispormestarin – "Tärkeää löytää työttömille reitti työelämään palaamiseen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.