Kätevät emännät vallassa

toimitus

Älkää kysykö minulta, sanoo ensimmäinen. Toinen kysyy nettissä, otetaanko vai jätetäänkö äidit vankileirille.

Antti Rinteen mölöytystauti on tarttunut Sanna Mariniin ja Katri Kulmuniin. Huulenheittoajan poliitikot sanovat, mitä ajattelevat, eivätkä ajattele, mitä sanovat. Toinen naisista tienaa puheillaan lisää kannatusta ja toinen kampitusta.

Emännät luistelivat suoraan päätyyn, pääsivät parrasvaloihin ja maailman lehtien otsikoihin. Hyvä Suomi, aloittelijat haparoivat hallitsemista! Valtansa lunnaina he palkitsevat takapirunsa Anti Rinteen hyväpalkkaisella pallilla. Veikkauksen toimitusjohtajuus sopisi pelimiehelle kuin potku Sirpa Paateron ahteriin.

Kätevät emännät ovat yhtä mieltä siitä, että naisille kuuluu valta ja miehille vastuu. Pekka Haavistolla on sylissään al-Holin naiset, koska heikommat astiat eivät kestä niiden poliittista painolastia. Tämä ei ole sovinismia, vaan vaalitaistelua persuja vastaan.

Sukupuolella ei ole merkitystä, jos naiset johtavat hallitusta ja miehet oppositiota. Naiset kopistelevat vallan kammareissa ja miehet ovat peräkamarien poikia. Sama syrjäytyminen on nähty jo koulussa.

Helsingin kaupungin pääemäntää Anni Sinnemäkeä ei syytetä, vaikka hän ei pannut stoppia suoran alaisensa harjoittamalle työpaikkakiusaamiselle. Sen sijaan puolustusvoimien komentajaa Jarmo Lindbergiä tutkitaan palvelusrikkomuksesta, kun hän ei kurittanut Lapissa rellestäneitä kapiaisia. Miksi Anni on syyttömämpi kuin Jarmo?

Miksei tutkita opetusministeriön korkeaa naisvirkamiestä Anita Lehikoista, joka katseli sormien läpi kulttuurineuvos Veijo Baltzarin häiriöteatteria. Tukirahalla pönkitettiin Baltzarin kulttia, vaikka tutkimusraportti varoitti vakavista virheistä. Teatterissa tutkitaan ihmiskauppaa ja seksuaalirikoksia.

Kyse ei ole naistenjutuista, vaan tosiasioista, joilla ei ole sukupuolta. Tuoreilla johtajilla on kuherruskuukausi, jolloin he keräävät irtopisteitä. Oikeuden ja äänestäjien edessä ei kuitenkaan katsota kromosomeja.

Helvetissä on erityinen paikka niille, jotka valitsevat päättäjät sukupuolen perusteella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Laivamatkustaja voi pian ostaa parkkipaikan etukäteen Helsingin satamasta
 2. Maskikauppa käy kuumana – Apteekit ja kaupat vakuuttavat maskien riittävän
 3. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 4. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 5. Tuoreen metroaseman halkeillut lattia uusittiin – liikenne avataan matkustajille torstaina
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 13. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 14. Lukijalta: Esitys oppivelvollisuuden pidentämisestä on koulutusleikkaus Helsingille
 15. Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti
 2. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 3. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 4. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 5. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 6. Katastrofaaliselle hanhiongelmalle vaaditaan loppua – kaupunki:  "Alamme valmistella ratkaisua"
 7. T24: Tallinnassa avautuu viikonloppuna täysin uudenlainen konseptihotelli – Citybox-hotelli ei tarjoa asiakaspalvelua vaan edullista majoitusta
 8. Sofi Kallio, 26, siirsi koronan vuoksi unelmahäitään ja menetti täydellisen juhlapaikan – sormuksiin jäi väärä päivämäärä
 9. Helsinkiin avataan ensi kesänä uusi kiinnostava ulkoilualue – "Sisäänkäynnistä tulee hieno"
 10. Kauppakeskusravintola yritti tarjota asiakkaille luksuslounasta – tätä ruokaa suomalaiset oikeasti halusivat
 11. T24: Tallinnan sataman uudistunut D-terminaali avasi ovensa – Kahden vuoden remontti on vihdoin ohi
 12. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 13. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 14. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 15. Hus-pomolta kylmäävä laskelma: Tällä vauhdilla koronan toinen aalto iskee jo 2 viikon päästä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.