Helsingin demarit tarvitsevat miehiä Heinäluoman rinnalle ja tilalle

Valehtelusta kiinni jäänyt Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) erotettiin viime viikolla SDP:n valtuustoryhmästä määräaikaisesti.

Husu Husseinin epärehellisyys liittyi twiittiin, jossa hän ilmoitti poistaneensa ajamansa taksin kyydistä rasistin, jonka juttuja hän ei suostunut kuuntelemaan.

Osa-aikaisena taksinkuljettajana työskentelevän Husu Husseinin työnantaja Taksi Helsinki kertoi ajodatansa kertovan, että kyseistä asiakkaan poistamista ei ollut tapahtunut.

Kohu jatkui vielä erottamisen jälkeen, kun Iltalehti kertoi Husseinin tuomitun 2000-luvulla kolmesta petoksesta.

Vuosina 1999–2000 Hussein kertoi Kelalle 15 kertaa olevansa työtön, vaikka hän teki tuolloin töitä. Hussein sai perusteettomasti työmarkkinatukea hieman yli 12 400 silloista markkaa. Hän sai 50 päiväsakkoa. Vuosina 1998–2000 hän hyötyi ilman syytä 3 400 euroa, kun ei ilmoittanut toimeentulotuelle työssäolostaan. Taas tuli 50 päiväsakkoa. Vuonna 2006 Husseinille maksettiin perusteetonta toimeentulotukea yli 4 100 euroa.

SDP on saanut kohun myötä osakseen melkoisen mylläkän, johon on yhdistetty meemejä Husseinin ja kansanedustaja Hussein al-Taeentaannoisista edesottamuksista.

Helsingissä SDP otti ikävästä tilanteesta kuitenkin niskalenkin, kun valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma kutsui ryhmänsä pikavauhtia koolle ja erottamispäätös tehtiin ilman selittelyjä.

PääministeriAntti Rinne tai eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman olisivat aikanaan samanlaisella päättäväisyydellä voineet oikoa paljon al-Taeen puolueelle tuomaa lommoa.

Nuoret naiset ovat Helsingissä demareiden kapea kärki. Taustalta löytyy myös Tuula Haataisen kaltaisia vahvoja vaikuttajia, mutta vetovoimaisista miehistä on pulaa, varsinkin kun vanhempi Heinäluoma lähti Brysseliin.

Helsinki on demareille myös Suomen mittapuulla tärkeä "linnake". Puolue kaipaisi pääkaupunkiin pikaisesti Lindtmanin tai Ville Skinnarin kaltaisia nimiä. Nuoremmalla Heinäluomalla on nyt todellinen paikka profiloitua Helsingin demareiden kärkivaikuttajana. Osaamista ja päättäväisyyttä on.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut