Velka on ministerin kaveri

toimitus

Hallitus on Suomen velkaisin pienryhmä. Antti Rinteen hallituksen 19 ministeristä puolella on velkaa yhteensä yli 3 miljoonaa euroa.

Ministereiden henkilökohtaiset velat ovat niin suuret, ettei niistä selviä ilman ministeripalkkaa.

Hallitus on todistanut, että se kasvattaa lähestulkoon kaikkien tuloja. Vain pieni suurituloisten joukko menettää. Veronkorotukset eivät kuitenkaan kata muiden lisätuloja, joten rahaa on otettava lisää systeemin ulkopuolelta.

Tulonjakolaskelmissa ei ole huomioitu valtion velan kasvattamista eikä valtion omaisuuden myyntiä. Velat jäävät tulevien työtätekevien sukupolvien maksettaviksi. Valtion omaisuuden myynti johtaa siihen, etteivät tulevat sukupolvet enää hyödy niiden tuotosta.

Kuinka kehtaatte varastaa lastenne unelmat suurilla veloilla! Lapset maksavat aikuisina vanhempiensa velat ja luopuvat samalla omista eduistaan. Nyt ei investoida tulevaisuuteen vaan menneisyyteen. Nyt maksetaan palkkioita hallituspuolueita äänestäneille aikuisille.

Hyvinvointivaltio ei voi perustua jatkuvaan velkaantumiseen ja omaisuuden myynteihin eli yli varojen elämiseen. Järjestelmä toimii ainoastaan, kun mahdollisimman moni on töissä, maksaa veronsa ja eläkemaksunsa. Velalle tulee katto vastaan ja myyntikelpoinen omaisuus loppuu.

Jokaista 100 avoimen sektorin työpaikkaa kohden on 249 ei-työllistä ja julkisen sektorin työpaikkaa. Hyvinvoinnin maksutaakka on jaettu epätasaisesti ja epäoikeudenmukaisesti. Mitä suuremmaksi julkinen sektori paisuu ja väestö ikääntyy, sitä painavammaksi kivireki muuttuu. Se lapsemme tulevat kokemaan.

Hyvinvointi ei ole automaatti tai päätösperusteinen asia. Hyvinvointi ei synny unelmilla vaan tuottavalla työllä, jolla kustannetaan palvelut. Jokaisen kansalaisen pitää osallistua omalla panoksellaan yhteiseen hyvään.

Jokaisen on ansaittava paikkansa.

Kun ministerit ovat ylivelkaantuneita, he eivät voi kieltää äänestäjiä ylivelkaantumasta. Poliitikot eivät edelleenkään ole tarpeeksi kypsiä kertomaan, mihin velkaantuminen johtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 2. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 3. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 4. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 5. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 6. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 7. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 8. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 9. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 12. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 13. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa
 14. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 15. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 3. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 4. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 5. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 6. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 7. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 8. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 9. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 12. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 13. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 14. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 15. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.