Helsinki – naapureiden syöttäjä

Helsinki, Espoo ja Vantaa kasvavat kaikki vauhdilla. Lapsiperheiden tai muuten suurempaa asuntoa havittelevien listalta Helsinki kuitenkin rajautuu usein pois, koska neliöhinta nousee pääkaupungissa monesti liian kovaksi.

Hyvä esimerkki tästä on se, että lasten määrä alkaa laskea Helsingissä. Uutisoimme viikonloppuna, että varhaiskasvatuksen piiriin tulevien lasten määrä kääntyy jo ensi vuonna laskuun. Kun ikäryhmän lapsia ennakoitiin olevan 500 enemmän kuin tänä vuonna, heitä onkin 1 000 vähemmän. Muutos on merkittävä, kun tähän asti on puhuttu väkiluvun jatkuvasta kasvusta.

Vantaa voisi vetää asukkaita vielä nykyistäkin kovempaa tahtia, mutta sen imago on yhä paljon heikompi kuin mitä todellisuus on. Espoo voittaa Vantaan tällä saralla.

Espoon ja Vantaan palvelutarjonta on erinomainen – ravintolatarjontaa lukuun ottamatta. Lounaspaikkoja kyllä löytyy, mutta laadukkaat illallisravintolat ovat harvassa. Espoossa tilanne tosin hieman kohenee Ainoan laajennusosan myötä.

Vantaa ja Espoo ovat molemmat onnistuneet nostamaan myös runsaan kulttuuritarjontansa näkyvyyttä. Vantaalla tosin riittää vielä tässäkin tehtävää, potentiaalia menee paljon hukkaan.

Aika moni espoolainen ja vantaalainen suuntaa Helsinkiin, kun kyseessä on illanvietto tai laadukkaampi illallinen. Ravintolat ovat pääkaupungin yksi ehdoton vetovoimatekijä, niin ulkomaalaisille turisteille, kuin kehysvyöhykkeen asukkaillekin.

Helsingin ravintolatarjonta on erinomaisen monipuolinen, niin makujen, miljöön kuin historiankin suhteen. Perinteisten ravintolalegendojen rinnalle syntyy säännöllisesti uusia laatupaikkoja, jopa uusia ravintolakatuja- tai alueita.

Helsingin Uutiset alkaa tästä keskiviikosta alkaen julkaista viikottain ravintola-aukeaman paperilehdessä. Jutut toimittaa Suomen johtaviin ruoka- ja ravintolatoimittajiin lukeutuva Sakari Nupponen.

Haluamme kertoa alan ihmisistä, ilmiöistä ja uutisista. Aina mauista talouteen. Ravintolakritiikit jätämme muille. Nautinnollisia lukuhetkiä ravintolajuttujemme parissa!

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut