Maalaisjärki mukaan pääkaupungin liikennesuunnitteluun

toimitus

(PÄÄKIRJOITUS) Lauttasaaren sillan peruskorjaus on meneillään. Suunnitelmien mukaan remontti kestää heinäkuulle 2021. Työstä aiheutuu haittaa liikenteelle marraskuulle 2020 saakka. Liikennevälineillä voi liikkua sillalla koko urakan ajan, mutta työmaa vaikuttaa niiden kulkuun.

Vuonna 1969 valmistunut silta on huonossa kunnossa, ja korjauksessa kunnostetaan muun muassa sillan rakenteita. Liikennejärjestelyt päivitetään uuden katusuunnitelman mukaisiksi, ja sillan nostoläppä suljetaan pysyvästi.

Töiden takia nopeusrajoitus sillalla on laskettu 30 kilometriin tunnissa. Lisäksi Lauttasaaren suuntaan on käytössä vain yksi autokaista. Pohjoispuolen kävely- ja pyörätie on niin ikään pois pelistä.

Kun korjaus on aikanaan valmis, pääsee Lauttasaaresta keskustaan yhtä kaistaa pitkin ja keskustasta Lauttasaareen kahta.

Kävelijät, pyöräilijät ja jopa onkijat on sen sijaan huomioitu huomattavasti mittavammin. Sillan molemmille laidoille rakennetaan erilliset jalkakäytävät ja yksisuuntaiset pyörätiet. Etelänpuoleisesta jalkakäytävästä tehdään neljä metriä leveä – perusteena se, että tilaa on myös onkijoille.

Kaikki ovat varmasti kuulleet Mechelininkadulla ikuisuuden kestäneestä remontista, jonka valmistumisenkin jälkeen katua on revitty vuorotellen auki eri toimijoiden toimesta.

Mieleen saattavat muistua myös Helsingin kaupungin hulppeat suunnitelmat lukuisista kaupunkibulevardeista. Onneksi korkein hallinto-oikeus (KHO) tyrmäsi niistä sentään puolet. Myös ruuhkamaksut ovat olleet ahkerasti tapetilla.

On selvää, että vanha silta pitää korjata, kaupunkikuvaa pitää kehittää ja joukkoliikenteen käyttöedellytyksiä parantaa. Tuntuu kuitenkin siltä, että autoileva kansa ja se pääkaupungissakin kuuluisa maalaisjärki jäävät nyt liian usein syrjään.

Vaikka maailma kuinka muuttuu ekologisemmaksi, tulee yksityisautoilun määrä pääkaupunkiseudulla vielä pitkään olemaan valtava. Sen takia uusien pullonkaulojen tekemisessä ei ole mieltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsingin pyörävarkauksista tuttu "herrasmiesilmiö" piinaa nyt Espoota – tämä merkki on pyörävarkaiden suosikki
 2. Näin Tattarisuon ruumiiden jäljet johtivat Kallioon –  1930-luvun kammottavista tapahtumista syntyi tunnettu sanonta suomen kieleen
 3. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset yli viisinkertaistununeet Hus-alueella – ole tarkka näillä Helsingin alueilla
 4. Sympaattinen lättähattu kulkee Helsingin ja Porvoon välillä vielä 4 kertaa – junankuljettaja Gunnar kehuu kurvikkaan reitin erikoisuuksia
 5. Helsinkiläiset reissaavat nyt Porvooseen – Ville ja Saara: "Emme ole edes harkinneet ulkomaille lähtöä"
 6. T24: Korona sotki Hiilamon perheen suunnitelmat - Karibian purjehdus vaihtui veneilyyn Baltiassa ja Riian lahdella
 7. T24: Alkoholin kulutus kasvoi Virossa vuonna 2019 – Syynä halventuneet hinnat ja kasvava tulotaso
 8. Kaupunki kysyy asukkaiden ajatuksia terveyspalveluiden ulkoistamisesta – muutos tapahtuu ensi vuoden alussa
 9. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 10. Pienpanimoiden pop up -olutterassi avautuu keskelle Helsingin ydintä – mahtuu 950 ihmistä kerralla
 11. Musiikkitalo saa lasiterassin, joka on auki pitkälle talveen – Lauri Haav aloittaa ilmaiset kesäkeikat torstaina
 12. Hakaniemen hallikauppiaat pelkäävät, vaikuttaako lähes 20 miljoonaa euron huoltopihan rakentaminen vuokriin: "Olotila on ollut ristiriitainen"
 13. Fit model Karoliina Kinnarinen antaa vinkit kesätreenaamiseen – ”Ulkonäkökeskeisyys ja pinnallisuus ovat vääriä käsityksiä ihmisistä, jotka pitävät huolen kropastaan”
 14. Tuula-Maria järkyttyi uimarannan roskista reilut 20 vuotta sitten: Seurauksena syntyi tuhansien ihmisten Roska päivässä -liike – keksi nyt uuden ratkaisun tumppiongelmaan
 15. Maajoukkuetason pelaajat opettavat rantalenttistä ilmaiseksi – katso tästä paikka ja aikataulu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tappajaetanat valtasivat helsinkiläisen asuinalueen – apua pyytänyt asukas ällistyi kaupungin vastauksesta
 2. T24: Tallinkin ja Eckerö Linen autolähtöselvitys siirtyi uuteen paikkaan Vuosaaren satamassa
 3. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 4. Pienpanimoiden pop up -olutterassi avautuu keskelle Helsingin ydintä – mahtuu 950 ihmistä kerralla
 5. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 6. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset yli viisinkertaistununeet Hus-alueella – ole tarkka näillä Helsingin alueilla
 7. Onko tässä Helsingin seuraava trendialue? –  "Yksiön hinnalla kaksio"
 8. 1700-luvulta yhtäjaksoisesti järjestetyille Helsingin silakkamarkkinoille iso uudistus – "Saaristolaistori ja elämyksiä"
 9. Näin Tattarisuon ruumiiden jäljet johtivat Kallioon –  1930-luvun kammottavista tapahtumista syntyi tunnettu sanonta suomen kieleen
 10. Uusi saarikohde avautui vain muutaman minuutin matkan päässä Kauppatorista – perillä odottaa wau-elämys
 11. Palomestari paljasti huvittavimmat eläintenpelastustehtävät – "Kissa on kiireellisyysluokassa D"
 12. Fit model Karoliina Kinnarinen antaa vinkit kesätreenaamiseen – ”Ulkonäkökeskeisyys ja pinnallisuus ovat vääriä käsityksiä ihmisistä, jotka pitävät huolen kropastaan”
 13. Hakaniemen hallikauppiaat pelkäävät, vaikuttaako lähes 20 miljoonaa euron huoltopihan rakentaminen vuokriin: "Olotila on ollut ristiriitainen"
 14. Helsingin pyörävarkauksista tuttu "herrasmiesilmiö" piinaa nyt Espoota – tämä merkki on pyörävarkaiden suosikki
 15. Tuula-Maria järkyttyi uimarannan roskista reilut 20 vuotta sitten: Seurauksena syntyi tuhansien ihmisten Roska päivässä -liike – keksi nyt uuden ratkaisun tumppiongelmaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.