Minilomalle saaristoon

toimitus

(PÄÄKIRJOITUS) Viime viikolla vietettiin kansainvälistä Pelastusliivipäivää.

Ei liene sattumaa, että päivää vietettiin juuri viikko ennen juhannusta, jolloin Suomi on perinteisesti kiinni ja monella korkki auki.

Hukkumistilastoissa viimeisen 20 vuoden aikana huippuvuosi oli 1999, jolloin juhannuksena hukkui Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) mukaan yhteensä 20 ihmistä. Viime vuonna hukkuneita oli ”vain” kolme, edellisvuonna tuplasti enemmän. Hukkumistilastoissa jokainen hukkunut on liikaa.

Pelastusliivipäivän tavoite on muistuttaa liivien tärkeydestä vesillä. Kansainvälinen päivä on aiemmin tunnettu nimellä Ready, Set, Wear It. Suomessa se on ollut osa SUH:in Viisaasti Vesillä -kampanjaa.

Innokkuutta pelastusliivien käyttöön toivottavasti lisää uusimpien liivien kevyt rakenne ja ulkonäkö. Nyt liivit muistuttavat entisiä styrox-hirviöitä enää kaukaisesti. Kehittelyn tuloksena liiveistä on jäljellä niskan takaa eteen tulevat ”makkarat”.

Ja sitten vaan turvallisesti vesille.

Espoo lanseerasi viime vuonna kaikkien käyttöön tarkoitetut kaupunkiveneet. ”Metrolla Espooseen, kaupunkipyörällä rantaan ja siitä kaupunkisoutuveneellä soutelemaan”, tiivisti tuolloin veneiden vuokravälitystä harjoittavan Skipperin perustajiin kuuluva Kristian Raij.

Nyt soutuveneet ovat rantautuneet jo Helsinkiinkin. Mahtavaa! Espoo ja Helsinki uskomattoman kauniine saaristoineen näyttäytyvät veneestä käsin aivan erilaisessa valossa kuin mantereelta.

Iso Vasikkasaari on Espoon versio Helsingin Pihlajasaaresta. Yhteyslauttakin kulkee. Omalla tai yhteysveneellä pääsee karauttamaan suoraan laituriin grillipaikkojen ja uimarantojen äärelle. Päivä ja yökin saaressa vievät retkeilijän hetkessä minilomalle lähisaaristoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Salaattibaarit tekivät paluun kauppoihin tauon jälkeen – "Koronan leviämisriski ottimien välityksellä pieni"
 4. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 5. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 6. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 7. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 8. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 9. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 10. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 11. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 12. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 13. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 14. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 15. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 4. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 5. T24: Viron koronatilanne 1. heinäkuuta: Viruksen leviämisvauhti jatkaa hidastumistaan
 6. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 7. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 8. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 9. Vihamielinen peli-ilmiö käänsi päitä Helsingin keskustassa – nämä 5 asiaa jokaisen tulee tietää The Last of Us Part II:sta
 10. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 11. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille
 12. Upouuden koulun lasikatto ei kestänyt rankkasateita – "Seuraava ongelma on kosteuden aiheuttama huono sisäilma"
 13. Ainutlaatuinen saari avautuu retkikohteeksi Helsingissä – 1800-luvun luotsituvasta tehtiin ravintola
 14. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 15. Lähes 100 päivää palanut koronasymboli sammutettiin Helsingissä – hotellinjohtaja paljastaa, kuinka jättisydän tehtiin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.