Lukijalta: | Niskurointi voi tulla kalliiksi

Helsingin Uutiset (HU 25.–26.4.) kertoi, että poliisi hakotti 50-henkisen nuorisoryhmän. En vaan voi ymmärtää tuollaista.

Kun nuoriso ei saisi tavata kavereitaan, niin voi hellan lettas sentään, kun heillä on vaikeaa. Hyvin on tiedossa, kuinka oireeton henkilö toimii viruksen kyyditsijänä, jopa kaikkein parhaimpana sellaisena, kun itse ei tiedä kantavansa virusta. Nykytiedon mukaan tartunnan tai viruksen aiheuttamaan tautiin sairastuminen ei ole iästä kiinni. Sairastuneita on jo "vauvasta vaariin".

Mitä mahtaa nuori tai muu sääntöjen ja suositusten rikkoja ajatella silloin, kun hän itse tai hänelle tärkeä ihminen saa tartunnan ja kenties päätyy teho-osastolle hengityskoneeseen tai peräti menehtyy. Vielä kun selviää tuon kyseisen niskuroineen henkilön kantaneen virusta oireettomana.

Noiden nuorten ja heidän vanhempiensa sekä kaikkien niskuroijien kannattaisi katsoa, mikä on tilanne Suomen ulkopuolella. Tervetuloa tänne Espanjaan tutustumaan, miltä tuntuu kun enää ei voi itse päättää liikkumisistaan. Liikkumiskiellon rikkomisesta seuraa sakkoja jopa 30 000 euroa tai peräti vuosi vankeutta.

Ja tuossa asiassa täkäläiset poliisit eivät enää tässä vaiheessa paljoa kysele!

Suomessa saa rajoittaa liikkumistaan ja kokoontumisia vielä toistaiseksi vapaaehtoisesti ja kokoontuakin pienissä porukoissa, mutta tuolla menolla, kuinka kauan?

A. Manninen

Fuengirola

Espanja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut