Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mari Skool Sanna Marin polkee parkettia

MEILLÄ ON VAPPUBILEET Skypessä. Nappaamme tequilaa kotisohvilla, huudatamme Paula Vesalaa nupit kaakossa ja jännäämme, kenen näyttö sammuu ekana. Mantan lakituksen jälkeen jaan Petteri Orpon kotivideon uudesta koiranpennusta (vaalivauvasta).

*****

BUSINESS FINLANDIN rahanjako olisi onnistunut, jos olisi testattu liikeideat, jäljitetty huuhaat, eristetty koijarit ja hoidettu rahat tarvitseville. Rahakriisin huippu on vielä edessä, ellei ministeri Mika Lintilää saada kuriin. Seuraavaksi hän palkkaa loimaalaisen radiojuontajan, nykyisen bisneskonsultin Anna Perhon rahabasaarinsa mannekiiniksi.

*****

DIGIAJAN SARJAYRITTÄJÄ esiintyi viime tuotantokaudella äijävideossa tuhatkuutioisen prätkän selässä kuin bittiavaruuden omistaja. Koronakaudella pankki vaati lelun myymistä firman rahapulan vuoksi. Äijällä meni tunteisiin ja verkossa julkaistiin itkuvideo: pelastakaa mun firma tai edes prätkä (märkä uni).

*****

ETÄTYÖTÄ KIITELLÄÄN, mutta kuinka kauan. Pankissa poistettiin joka kolmas työpöytä ja käskettiin hoitaa hommat kotona kahtena päivänä viikossa. Koronan aikana päälliköin pankkilaisia samalla kun imuroin ja leivon tippaleipiä. Tehot ovat paremmat kuin konttorilla, kun mitataan tuloksia eikä työaikaa. Tulevaisuudessa saa työpaikan, kun pysyy pois työpaikalta.

*****

MAIJA MEKON VELI on kiinteistöhuoltajana valtiolla. Porukat kertovat, kuinka Sanna Marin on jättänyt puumerkkinsä Kesärannan parkettiin. Pääministeri polkee jalkaa kuten esikuvansa presidentti Tarja Halonen. Sisäköt vilahtavat nurkkiin, kun Sanna virittää huulensa viiruiksi kuin partaveitset. Kovinta huutoa kuultiin, kun Sannan aviomiehen työpaikalla tehtiin jarikomulaiset.

Mauno Koiviston vävy, liikemies Jari Komulainen käytti hyväkseen presidenttikorttia ja Koiviston adjutantti Juhani Kaskeala availi ovia.

*****

PUHEMIES Antti Rinne varustaa Rymättylän telakalla sadantonnin moottoripurttaan kaudelle, joka ulottuu eduskunnan lomien loppuun syyskuulle. Kausi on silti piloilla, vaikka Antti on haka ruorissa. Sanna Marin ottaa kesällä myös demarien puheenjohtajuuden, kun Antti osoittautui puolueen surkeimmaksi bussikuskiksi.

Mari Skool on Helsingin Uutisten satiiripakinan fiktiivinen kirjoittaja.