Mari Skool: Vanhukset pakenevat hoivakodista

Mari Skool

Mari Skool

PÄRSKESUOJABISNES buumaa, kun korona ryöpsähtää koulujen avautuessa ja yritykset ostavat henkilökunnalleen työsuhdemaskeja. Suodatinkankaita valmistavan pörssiyhtiön Ahlstrom-Munksjön osakekurssi on jo noussut kuolleista.

***

ELÄMÄ VOITTAA, mutta tauti leviää. Liikkumisrajoituksia ei kuitenkaan kiristetä, eikä 500 hengen tilaisuuksia kielletä uudelleen ennen, kuin demarit ovat järjestäneet puoluekokouksensa.

***

HOIVAKOTIBISNES on kuralla, kun korona karkottaa asiakkaat. Omaisuudenhoitajana ehdotan vanhuksille käänteistä asuntolainaa. Asunnon voi myydä pankille, pidättää itsellä asumisoikeuden ja ottaa käteistä, jolla voi kustantaa säällisen loppuelämän kotioloissa. Järjestelystä kärsivät vain rahaa kärkkyvä perikunta ja verottaja.

***

RISTO MATTI oli purjehtimassa hyisellä Porkkalanselällä ja venekunta rantautui Bågaskärin majakan laituriin. Suomen Meripelastusseura on kunnostanut rakennukset miljoonabudjetilla koulutuskeskukseksi ja edustustiloiksi (?). Ilmankos pelastusaluksia näkee harvakseltaan merellä, kun meriseuran rahat ovat kiinni maissa.

***

MARI RAITA KÄRSII artistien elonkerjuusta. Karita Mattila esiintyy enää Twitterissä. Eppu Normaali sai onneksi Business Finlandilta satatonnia uuteen levyyn: murheellisen koronan maa. Ainoastaan Jari Sillanpää kaivaa tukirahat omasta taskusta myymällä asuntojaan. Valitettavasti Silsun maine ei houkuttele lapsiperheitä. Ratakadun-kämpän pyyntihintaa pudotettiin jälleen satatonnia.

***

PAHIN ON EDESSÄ. Savonlinnan oopperajuhlien perumisesta voi tulla pysyvää, jos Olavinlinnan turvattomuus otetaan vihdoinkin todesta. Kivimuurien keskeltä voi pelastautua tulipalolta tai terrori-iskulta vain yhtä jalankulkusiltaa pitkin tai hyppäämällä Kyrönsalmeen. Ongelma on kirjattu kansalliseen terrorismin uhkalistaan, mutta paperi on turvassa Supon kassakaapissa Tiitisen listan vieressä.

***

ORPO-POJAN FARSSI on oikea nimi Petteri Orpon olotilalle. A-studion istumapaikat miehitetään joka ilta ministereillä ja THL:n Mika Salmisella. Oppositiojohtaja ei pääse julkisuuteen, kuin uusi koiranpentu sylissä. Petterillä pitäisi olla oma show Alfa-telkkarissa.

Helsingin Uutisten satiiripakinan

fiktiivinen kirjoittaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut