Mari Skool: Nizzassa on aina paras vappu

Mari Skool

Mari Skool

VAPUN TEEMANA oli parhaat bileet, joista kukin kertoi versionsa.

*****

KOMEIMMAT suomalaisjuhlat pidetään aina Nizzassa Ranskan Rivieralla. Kalleimmassa Mont Boron -kaupunginosassa asuvat Björn Wahlroos ja Nordean ex-toimitusjohtaja Casper von Koskull. Kakkosluokan rikkaat tyytyvät Villefrance-sur-Merin huviloihin. Kolmas luokka, kuten kauppaneuvos Eero Lehti, asuvat kerrostaloissa. Nizzassa oli ollut hiljaista, kun mukana ei ollut enää hissiyhtiö Koneen edesmennyttä perijää Niklas Herliniä.

*****

SUURSIJOITTAJA järjesti synttärijuhlansa (ennen koronaa) lennättämällä vieraansa sinivalkoisin siivin etelään. Perillä pidettiin parin päivän ilmaiset venetsiadit. No, olihan minäkin tehnyt osani. Olin sijoittanut vuosikausia kaverin miljoonia ja kerännyt kahmaloittain voittoja, joista lohkaistiin 50-vuotisjuhlien bilerahat. Miksei Rita Tainola ole kertonut juhlista Ilta-Sanomissa.

*****

MARI RAITA juhli Kalasataman Majakassa, jossa maalit rapisevat seinistä ja keittiöovet ovat vinossa. Isäntäpari oli maksanut miljoona euroa kämpästä, jonne loistavat Tallinnan valot, mutta jossa ei ole kännykkäverkkoa. Emännän pata meni jumiin rakennusvirheistä. Hänen kaverinsa Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki julkaisi aiheesta kohujutun, jonka lähdettä etsii koko Majakan väki. Kaikki pelkäävät kämppien hintojen laskua.

*****

DIMITRI QVINTUS kantoi vuosi sitten punalippua demarien vappukulkueessa. Nyt hänellä oli takinkääntöjuhlat, kun palkka tuplaantui ja farkut vaihtuvat Bossin navy blue -pukuun. Taistolaisdemari aloittaa saksalaisen lääkefirman yhteiskuntasuhdejohtajana. Kumpi on pahempi pain in the ass: eläkeläiskenraali lobbaa jenkkien lentokoneita vai sote-asioiden sisäpiiriläinen lobbaa Aspirinia?

*****

RISTO MATIN avovaimon, Christinan vappu meni kotikäynnillä. Hänen shiatsu-hieronta-asiakkaansa lymfat olivat kokkaroituneet. Asiakas oli Linnanjuhlien catwalkin jälkeen mennyt vessaan. Hän oli kivertänyt ihonmyötäisen pukunsa makkaralle lantiolleen ja ponnistanut pytyn ohi. Vaivaa on nyt hierottu puoli vuotta. Christina ehdotti Maria Ohisalolle (vihr.), että hallitus määrää sukupuolineutraalit juhla-asut, joissa on avattava takaluukku.

Kirjoittaja Helsingin Uutisten satiiripakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut