Päätoimittaja Kannala Vihreät eksyi Pirkkolan metsään

Pirkkolan liikuntahallin käsittely kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa reilu viikko sitten näyttäytyi sosiaalidemokraattien silmin erikoisena politikointina. Apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) kritisoi voimakkaasti vihreiden takinkääntöä (HU 23.5.).

Puolueessa uskotaan, että SDP:n gallup-nousu pelottaa vihreitä, ja tempauksella kalasteltiin lisäpisteitä kevään 2021 vaaleja ajatellen.

Vuonna 2018 kaupunginhallituksessa äänestettiin Pirkkolan hallihankkeen palauttamisesta uuteen valmisteluun, jotta uutta sijaintia voitaisiin etsiä, mutta vihreät ja vasemmistoliitto hävisivät. Sen jälkeen asiaa on ajettu yksimielisesti eteenpäin.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa 19.5. Pirkkolan hallihankkeen palauttamisesta valmisteluun ehdotti Sami Muttilainen (vas.) ja sen puolesta äänestivät vihreiden Pauliina Saares ja Jussi Chydenius.

"Jälkiviisaana olisi kannattanut taistella sitä vastaan välivaiheissakin, vaikka ne taistelut oltaisiin hävitty", Chydenius toteaa haastattelussamme.

Vihreät lähtivät kannattamaan vasemmistoliiton ehdotusta kaupunkilaisten mielenosoituksen johdosta. Chydeniuksen mukaan ilman sitä asia olisi saattanut jäädä heiltä huomaamatta.

Vihreiden kannalta on noloa ja kiusallista, että Chydenius sanoo vihreiden heränneen asiaan vasta mielenosoituksen myötä. Se ei anna puolueesta kovin valveutunutta kuvaa kaupunkipolitiikan tekijänä tai luontoasioiden puolustajana. Varsinkin, kun huomioidaan edellä kuvattu päätöksentekoprosessi, jossa vihreät on ollut mukana.

Selvää on, että ei vihreät asian ohi ole ryhmänä nukkunut. Heidän helsinkiläiset johtohahmonsa ovat olleet aiheesta täysin hiljaa ja toivoivat, että koko jupakka olisi jäänyt piiloon. Nyt lautakuntaedustajien pyöritys ja sanomiset kuitenkin näyttäytyvät ääntenkalasteluna ja epäammattimaisena politikointina.

Vihreiden sisällä on jo pohdittu, että onnistuuko puolue vielä itse sössimään lupaavan lähtötilanteen kevään 2021 vaaleihin. Ensiaskeleet siihen suuntaan on nyt otettu.

Helsingin politiikassa riittää jännitteitä, ja ne kulkevat ristiin eri puolueiden ja henkilöiden kesken. Ensi keväästä tulee hyvin mielenkiintoinen.

Kirjoittaja on Helsingin Uutisten päätoimittaja

Korjattu 1.6. klo 10.08 Jussi Chydeniuksen etunimi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut