Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haaviston apurit tutkinnassa

Kuka toi Isis-vaimot Suomeen? Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) tiesi viikkoja, että suomalaiset terroristien vaimot olivat paenneet Al-holin leiriltä. Tieto oli myös toimittajilla, jotka tutustuivat naisiin vankileirillä ja toimittivat viestejä naisten sukulaisille Suomeen.

Suojelupoliisi selvittää toimittajien osuutta naisten salakuljetuksessa Turkin rajalle, jossa Haaviston määräämät suomalaiset virkamiehet odottivat tulijoita uusien passien kanssa.

Tämä ei olisi ensimmäinen kerta, kun toimittajista tulee uutistensa kohteen asianajajia.

*****

PEKKA HAAVISTO ei voi luottaa ulkoministeriön virkamiehiin. Hänen tyly henkilöstöpolitiikkansa ja virkatoimien rikostutkinta ovat tulehduttaneet henkilösuhteet. Haavistolaisuus on alimman kastin merkki ulkoministeriössä.

*****

OTIN PULTIT JA PAISTOIN PADAN JUMIIN, kun Risto Matti esitteli vihreiden energiapolitiikkaa. Kotimaista uusiutuvaa pitää suosia huoltovarmuuden vuoksi. Suomen turpeissa lepää energiaa yhtä paljon kuin Pohjanmeren öljyvaroissa, mutta niitä ei saa käyttää. Sen sijaan puuta voi polttaa, vaikka takat ja saunanpesät levittävät tappavia pienhiukkasia. Samalla metsien hakkuita vähennetään, mutta kuitenkin lisätään puurakentamista.

Kun koskia ei enää saa valjastaa voimaloilla, jäljelle jäävät tuulimyllyt ja aurinkopaneelit, jotka ovat kiinalaista tuontitavaraa.

Risto Matti myöntää, ettei logiikka toimi eikä pure äänestäjiin.

*****

IDEOLOGINEN KRIISI jäytää vihreitä. Selvästi yli 30 prosenttia vihreistä hyväksyy ydinvoiman. Ydinvoimalat eivät tuota kasvihuonekaasuja.

Ydinvoiman vastustaminen oli aikoinaan suurin syy vihreän puolueen perustamiselle. Tilalle pitää kehittää uusi aate, kun ilmastonmuutoksen torjunta on kaikkien puolueiden ohjelmissa.

*****

MARIA OHISALO ehdottaa entisenä köyhyystutkijana vihreiden aatteeksi rikkaiden himoverottamista, kuten Ranskan sosialistipresidentti François Hollande teki (ja hävisi vaalit). Maria verottaisi tyhjätaskuksi myös oman miljoonäärimiehensä ja Helsingin Kaivopuiston vuorineuvokset, joiden vaimot ovat hang around tai wannabe city-vihreitä.

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.