Päätoimittaja Kannala: Kotimaan matkailu on mahdollisuus myös Helsingille

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo
Karri Kannala

Karri Kannala

Luonto, meri, ravintolat, kulttuuri, tapahtumat, arkkitehtuuri, turvallisuus ja monet muut ovat Helsingin matkailuvaltteja, joita ulkomaalaiset arvostavat.

Tänä kesänä katse kääntyy normaalia voimakkaammin kuitenkin kotimaisiin ja erityisesti myös paikallisiin matkailijoihin. Koronan takia lähimatkailu kotimaassa on nyt suositumpaa kuin koskaan.

Paikallisilta edellä kerrotut vetovoimatekijät jäävät liian usein arjessa huomaamatta. Vaikka kotimaiset yöpymiset ennen koronaa olivatkin kovassa kasvussa, on Helsingillä valtava potentiaali myös lähimatkailussa, ilman yöpymistarvetta.

Helsingin ainutlaatuinen piirre on 130 kilometriä pitkä, avoin rantareitti.

Luonto on jo pitkään tunnistettu yhdeksi Suomen matkailuvaltiksi. Muun muassa Saimaan seutu, Lappi ja Turun saaristo ovat pitkään haalineet matkailijoita luontoarvoihin vedoten.

Hienoa, että myös Helsinki ottaa nyt vielä aiempaa paremmin hyödyn irti upeasta meriluonnostaan. Se palvelee matkailijoiden ohella myös paikallista väestöä, joka sekin osaa liian vähän hyödyntää kotikaupungin mahdollisuuksia.

Helsingin Uutiset on Helsingin kaupungin kumppanina mukana Merellinen Helsinki -hankkeessa. Tämän lehden sivuilta voit lukea lisää pääkaupungin merellisistä palveluista ja nähtävyyksistä.

Ulkomaalaiset turistit tulevat toivottavasti jo ensi vuonna palaamaan Helsinkiin laajoin joukoin. Yritin kaivaa Helsingin Uutisten arkistosta kaikkia niitä juttuja, jotka vuonna 2019 kertoivat uuden hotellin rakentamisesta Helsinkiin. Aikapulan vuoksi en päässyt loppuun saakka, mutta niitä on lukuisia. Helsingissä voidaan aidosti puhua hotellibuumista, eikä koronakaan näytä tuota buumia tukahduttavan, hyvä niin!

Uusimaa maakuntana on lähimatkailijan paratiisi. Tunnin säteellä pääkaupungin ydinkeskustasta on tarjolla kaupunkikulttuurin ohella niin maaseutua, uimarantoja, historiaa kuin myös kulttuurin ja urheilun kirjoa. Ja mikä parasta, nyt voi taas nauttia myös kotimaisten ravintoloiden laadukkaista herkuista!

Kun Helsinki ja Uusimaa ottavat maksimaalisen hyödyn irti tämän kesän kotimaisista matkailijoista, voi haaviin jäädä useampi pysyvämpi vieras. Se poikii tulevina vuosina kasvua muutenkin kasvussa olleeseen matkailutuloon.

karri.kannala@media.fi

Päätoimittaja, paikallisjohtaja

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut